Pinned post

Har du någon i din närhet som är dålig på att plocka hallon? Det kan vara färgblindhet!

Pinned post

Dagens bild är en favorit i repris. Det vackra utbudet av egenodlade grönsaker, men sett ur ett färgblint perspektiv.

Inomhusorienteringstävling och det var inte helt enkelt. Men, det var kul.

Ja, spricka i handleden. Höger den här gången tyvärr. Gipsning.

Show thread

Ni vet regeln i filmer att om de berättar planen så kommer det aldrig bli så de de planerat? Jag pratade med 4-åringen igår om att vi skulle gå på bio idag, när jag är ledig. Så, nu sitter jag på närakuten med 13-åringen som kanske har brutit handleden (igen) och även 9-åringen är hemma från skolan pga bukmigrän. Joråsåatt, jag tar hela ansvaret för att ha berättat en plan.

Jag tänker inte kolla upp sanningshalten, utan nöja mig med att det är något trösterikt med det./Trebarnsfar

Några i sonens parallellklassen i sjuan lägger ut Tiktok-video med påhittade rykten på skolan om olika elever. Så fort några i sonens klass får reda på det skickar de ut det i gruppchatten klassen har och går gemensamt till mentorerna. Videon försvinner omgående. Den lades ut anonymt, men eleverna räknade ut ganska omgående vilka det var. Skönt att de kollektivt inte tar någon skit utan stöttar varandra.

Det är så intressant. Min fru slutade som förskollärare i somras, efter att ha jobbat som det i 14 år. Hon sökte sig inte till ett annat yrke, utan bort från den överhängande risken för att bli utbränd. Hon pratar fortfarande om förskoleyrket dagligen, hur många inom vård, skola och omsorg delar hennes upplevelse? Ingen pratar om bristande karriärmöjligheter, alla pratar om stressiga arbetsförhållanden som orsak till att man inte jobbar kvar.

Min äldsta son, som är färgblind, har aldrig frivilligt erbjudit sig att plocka hallon. Jag undrar varför.

Glöm inte att fråga dina grannar när du ska köpa nya luftluftvärmepumpsfilter, om du är dålig på att göra det så är andra troligen ännu sämre.

Varken vår 13-åring eller vi föräldrar har rätt att se hans journaler, där vi vill veta information kring hans nageltrång, briljant system.

Julgransbelysningen prydligt lagd i sina lådor. Varsågod Erik december 2023!

Skrämde precis ut nioåringen och hans kompis genom att spela Mr Brightside på hög volym.

Hamburgare-roulette: barnen vill ha kött, men jag steker också några Plant beef.

Frugan och nioåringen kommer hem från Mall of Scandinavia, de varit på bio, senare än tänkt eftersom nioåringen insisterade att han skulle köpa present till lillasyster. Varför? För att han älskar henne, berättar han, dessutom sparade han 1/3 av sin läsk till henne. 😍

Varje udda arbetstid man har som skiftjobbare vägs upp av dagar som denna. Jag och fyraåringen har precis ätit upp frukosten, mycket sifferprat just nu och alltid spännande var samtalet hamnar. Sedan pausas samtalet då och då av instick där hon räknar upp alla hon älskar.

Imorgon är jag ledig, så en bekants son, som nyligen börjat plugga på universitet, ska komma förbi på en fika så att jag kan berätta om hur det att jobba som flygledare.

Så här när det är dags att packa ihop och åka hem från jobbet vill jag bara passa på att hylla Myndigheternas skrivregler.

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.