@fenomenologen Hur så? Tycker det känns sant, för sant för att vara bekvämt. ;D Särskilt eftersom vi pratar om det på fediverse där diskussionen om global åsiktscensur är högst aktuell.

"Högern letar konvertiter, vänstern letar kättare."

Vet inte vem som sa det ursprungligen men jag gillar det.

@platypus Of course there are exceptions, like open minded and manipulative people but I think then we're straying into psychopath territory.

@platypus That was an amusing read. :D

But brokep forgets that parler had some of the best hackers on the left against them. Unlike TPB which was often loved by people on the left. It's my experience that hateful people are not very open-minded, thoughtful or introspective, things that make a technically competent person in any field.

@samuel Den är nice, passar nog bra för IoT. Men en liten varning, jag hade en RISC laptop en gång för länge sen (MIPS64 Loongson) och det stora problemet är att någon måste bygga paket för din Linux distro. Så du hamnar i en väldigt liten niche, eller så får du bygga väldigt mycket paket på din strömsnåla processor som kommer ta många timmar från ditt liv.

@ganska Jag kan inte svara för Tusky, den har sin egen utveckling. Men denna frågan har dykt upp förut och i webbgränssnittet finns bara ett ställe där du kan se alla remote följare, och det är i den publika profilen. Klickar du via mastodon.se/web så kommer du inte se alla följare. Finns trådar om detta på github så man får ha lite tålamod med Mastodon. Mycket på gång. :D

@ganska Kolla på användarens publika profil-sida, mastodon.se/@ganska är din publika profil.

@samuel Ja så tolkar jag det, vilket motsäger sig konceptet "ha kontroll över sin data". Så det är med andra ord bara ännu ett företag som vill ha kontroll över din data. Kontroll i viss utsträckning, även om de låter dig äga nycklarna.

@samuel Jag loggade in med ett konto nu på podbrowser.inrupt.com och det ser ut lite som en fattig nextcloud fast jag har ingen kontroll eftersom den inte hostas av mig.

@samuel Förstår du vad det är?

Jag har läst hela webbsidan och jag förstår inte vad det är för något.

Jag kan spekulera att de snackar om en device man kan ha hemma med ett gemensamt API så att all din data lagras på din device och du släpper in externa aktörer i den via API och nycklar.

Men detta är mest min fantasi som skenat iväg, webbsidan ger mig inte mycket att gå på.

@samuel lordofthemanor.io/

Detta är ett skämtsamt förslag. ;)

Jag hade detta igång i flera veckor när jag först upptäckte det. Påminde mig lite om kattspelet i webbläsaren: bloodrizer.ru/games/kittens/

@0x0f You realize you're posting this on a decentralized platform? That's why I can cringe at it all the way over here in Sweden. :D

@samuel Du har 4 andra externa domäner som du laddar in JS från på din hemsida. Vad är deras motiv att erbjuda en tjänst åt hela internet som kan ta emot miljoner med anslutningar från hela världen?

Är någon av dem driven av donationer från gemenskapen, sponsorer?

Jag vet att de är vanliga element för webbdesign men vad jag menar är att man ska fundera på hur många olika webbsidor som använder dem och vilken sorts trafik det skapar, och vilka resurser det kräver för att hantera trafiken.

🐧 Update with new features: 1.14.15 (maintenance) / Dev : 1.15.8 (dev)
🎮 Title: The Battle for Wesnoth
✏️ Changes:
forums.wesnoth.org/viewtopic.p
forums.wesnoth.org/viewtopic.p
🐘 From: packages.debian.org/sid/wesnot

📜️ What's: A libre turn-based tactical strategy game with a high fantasy theme
🏠 Home: wesnoth.org
🔧 Dev: github.com/wesnoth

🎬 Video: youtu.be/xDDKImYOIvA
🔖 #linux #freegame #opensource

@samuel Loopia duger. Jag är lite sur att de köpte sedirekt. Kände mig tryggare hos en registrar som drevs av internetstiftelsen. Nu är de dagarna över. Jag hade nog kollat hos njalla om jag var du.

@samuel github.com/matomo-org/matomo

Postades idag till HN. Jag har som sagt inte använt något sådant alternativ men jag gissar att det kräver selfhosting.

This is what it looked like earlier last year when BLM protestors were marching towards an empty building in DC.

Credit to u/burstlung @ reddit.com/r/pics for posting this 2 hours ago.

Show more
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva ett meddelande på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.