Follow

This weekend's reminder is in english, just to cover all bases.

For the umpteenth time, mastodon.se is shutting down! You must migrate ASAP or your account will be lost.

(If you respond to this post, please remove the names.)

@jimmie @niklas @EDWARD @siffror @winero @johanpersson @lcb @mattiaswahlberg @Linuxtjej @cristina_jardim_ribeiro @egenpraktig @guuran62 @AVillaggi @veckonr @jahojariaho

blog.mastodon.se/en/inl%C3%A4g

· · Web · 3 · 0 · 3

Tack för allt. Bedrövligt att höra om drevet mot dig.

@stemid Blev knäpp på att välja. Till slut gjorde jag en excelfil med alla konton som jag följer och sorterade dem på server. Den störta gruppen konton jag följer finns på mastodon.social så dit flyttar även jag. Tack för allt.

@SilentKitty haha "ok".

ärligt talat jag hade rekommenderat mastodon.nu. för flera anledningar som att den är svenskägd så klart, men även att den flyger under radarn på hetsgrupperna som blockerar servrar. mastodon.social är blockerad bara för att den är störst och folk anser att en inte kan modereras enligt deras höga standard på grund av sin storlek.

är du vänstervriden hade jag så klart rekommenderat social.spejset.org.

@SilentKitty @stemid Jepp, varmt välkommen till spejset på social.spejset.org

Vi har bildat en förening som håller på att ta över driften:

konstellationen.org/

@stemid Jag hade en mer rosenrött skimrande bild av mastodon som helhet innan jag joinade. Efter att ha varit med ett litet tag så kan jag dra några paralleller till min tid i MMO's och olika guild. Inte ovanligt med någon sorts drama guilds emellan. Guilds som verkade hur trevligt och stabilt som helst kunde vara borta några veckor senare. Är positivt lagd, allt kan ändras och kommer förmodligen göra det. Leta reda på roligt folk och håll kontakten med dom, resten får reda sig bäst det går.

@SilentKitty innan 2022 var mastodon faktiskt ganska utopiskt. det var underbart. jag trivdes så himla bra här.

men med mer folk kommer ju vanliga mänskliga problem, precis som du beskriver från guild-världen. hela mitt liv online har jag spenderat i mindre bubblor. den enda gången jag var utanför sådana små intima bubblor var 4chan-tiden, men det var ju rent kaos.

jag var lite chockad iaf. nu har jag accepterat det och vill bort från det.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.