Follow

Tyvärr, jag gjorde mitt bästa att hålla denna sajten igång men jag orkar inte mer. Jag är väldigt ledsen till alla som donerade och ville att mastodon.se skulle leva vidare.

Läs mer på bloggen.

(Inlägg i denna tråden visas även på bloggen.)

blog.mastodon.se/inl%C3%A4gg/s

@stemid Beklagar, men samtidigt förstår jag din situation också även om jag inte är hundra insatt i detaljerna. Det är inte värt att offra hälsa och sinnesfrid över ett socialt medium. Jag tackar dig för att du försökte, och tackar för att du haft tålamod med mig, nybörjare. Det var fint att mötas av en vänlig själ när jag kom som ny, du anar kanske inte vad det betydde. Men det var fint. Jag blev glad. Jag stannade. Tack för den här tiden, jag önskar dig en lugnare och skönare tillvaro.

@stemid @stemid Teamet på Mastodon.nu tycker detta är ett mycket tråkigt besked och du och Mastodon.se var tidigt en inspiration för oss.

Du är såklart välkommen att flytta ditt konto till .nu om du vill.

VI önskar dig all lycka i dina framtida företag!

❤️

@stemid Supertråkigt att höra, men det viktigaste är självklart ditt välmående och hälsa. Jag har trivts bra här och tackar allra ödmjukast för det arbete du har lagt ned.

@stemid Tråkigt att höra. Ta hand om dig. Din hälsa är viktigast.

@stemid Väldigt tråkigt att höra, men har full förståelse för ditt beslut.

@stemid

Jag är så tacksam för hjälpen och de vänliga orden jag fick i början.

Mitt mål är att inte bli för stor med för många användare. Tänker att det blir svårare att moderera. Vi får se hur det går nu när många lär leta efter ett nytt hem…

@stemid All förståelse och respekt för ditt beslut, även om jag själv tycker det är väldigt trist att behöva flytta. Jag tycker framför allt att du förtjänade ett bättre bemötande under det som varit. Varmt tack för att jag fått ha mitt mastohem här! Jag har trivts utmärkt bra :wutang:

@stemid tack försöket, och insikterna. mer välmående mindre drama.

@stemid Jag missade dramat men du har ju rätt inställning. Och vill man absolut ha en ekokammare räcker det väl att blockera individerna i fråga, i stället för hela instansen där individerna utgör en bråkdel av medlemmarna. Förstår ditt beslut. Tack för ditt jobb!

Tack @stemid för allt ditt jobb med mastodon.se och för att du tydligen tillåtit ett snäpp mer yttrandefrihet än vissa andra.

De som ägnat sig åt att blockera din instans borde ta en rejäl funderare på hur de skadar samhället genom att försöka förbjuda för dem obekväma åsikter. De kan ju själva välja en instans där allting blockas om de själva inte tål att se någon avvikande åsikt, men att påtvinga andra deras egna fega regler är helt fel.

@stemid Tråkigt att höra. Hela historien är ju ett exempel på ett av Mastodons inbyggda svagheter. Man kan ju till exempel undra hur många som nu inte kommer orka migrera och bara lägger ner. Och om detta beteende i förlängningen snart kommer ödelägga hela fenomenet.

Vi får helt enkelt hoppas att detta bara är en kort episod i Fediversums kaotiska barndom. Du och Mastodon.se kommer då i historiens ljus ses som viktiga pionjärer. Glöm inte det!

(P.S. Behåll domänen och sälj dyrt i framtiden!)

@stemid Trist, men stort tack för allt arbete du gjort. Allt gott till dig i framtiden.

@stemid Tråkigt men inte oväntat. Jag förstod det som att det inte var roligt längre och dessutom kostade dig tid och pengar. Tack för att jag fick ha min första Fediverse-erfarenhet via din server.

@stemid tack för hemvisten jag fick här på din instans. Lycka till i framtiden!

@stemid
För min del får det kanske vara på fediverse.

Det är minst lika toxiskt här som på Twitter.

Ett annat exempel på en woke-ism cancel-kampanj:
etc.se/feature/hogwarts-legacy

Och då var det en annan admin som inte stod ut med det: mastodon.lol

@pietkuip jag är personligen färdig med sociala medier punkt.

som jag sagt flera gånger, fedi i 2018 var min första regelbundna vistelse i sociala media-världen.

det var helt ok, inte värre än något annat forum jag varit aktiv på. men när twitter-folket sen kom i 2022 ändrades allt. nu vill jag hellre engagera min tid och mina pengar i ett hackerspace här i Malmö, där folk kan träffas på riktigt. sociala medier är trams.

@stemid @pietkuip Problemet är väl att vi människor ofta är rätt dåliga på att bete oss mot andra som vi inte känner sociala band till. Träffas man på riktigt i ett socialt sammanhang blir man mer varsam eftersom man vill kunna forts visa sig, plus ser att de andra är människor. I sociala medier skapar väl grupperingar man ansluter sig till nån sorts band där man vill glänsa inför sin grupp, men kanske glömmer att även andra utanför också är alldeles riktiga människor

@dinkompismia @pietkuip en annan sak jag noterat är att i sociala medier är DU, din personlighet, definierad av ditt senaste inlägg.

i riktiga sammanhang kan man sitta och prata om något hela kvällen och kanske säga en viss del galna saker som avfärdas, eller rättas i ditt huvud som "detta var fel av mig".

men på sociala medier säger du EN sådan sak så är det "skrivet i sten" och definierar nu hela din personlighet på sociala medier.

@pietkuip @stemid Japp, och det kan skärmdumpas år framöver. Det där är så destruktivt och dumt. Jag tänker ofta högt och då kommer en jäkla massa provtänk att låta idiotiskt - vilket jag ofta själv hör direkt när det lämnar hjärnan och når omvärlden. Det är som en ständig process, man testar sig fram i tanken. Plus att vissa saker säger man bara på kul el i ett sammanhang. Sen utan det sammanhanget kan det låta helknepigt

@pietkuip @stemid Ytterligare en sak i det: Det är läskigt med helt felfria polerade människor som exakt alltid är perfekta och tänker på minsta skiljetecken som visas upp utåt. Ge mig hellre nån som trampar fel ibland, säger ojsan och lär sig nåt

@pietkuip @stemid Plus att man lär sig ju fasen saker i interaktion med andra. Man säger nåt ogenomtänkt, nån bidrar med en tanke så man kommer lite längre. Rätt få av oss är kompletta och felfria och färdigtänkta

@dinkompismia pobody's nerfect. precis så är det IRL. man måste arbeta fram sin personlighet. den dyker inte upp bitvis i inlägg på 500-tecken.

och folk som är ute efter ett safe space, all lycka och hälsa till dom. men jag hoppas dom förstår att man kan inte leva i ett safe space. livet är mycket större än det. man måste lära sig hantera motgångar och vidriga personer om man ska kunna ta del av livet.

tack för allt stöd du visat mig, du är en av dom jag kommer sakna.

@stemid Och jag har svårt med sociala kontakter irl utanför webben. För mig är sociala medier livsviktigt. Det är inte alls trams. @pietkuip

@Aspergerblues tro mig jag förstår, jag levde hela mitt liv fram till ca. 35 på samma sätt. jag har också asberger.

jag kan inte säga till andra hur dom ska leva (är inte detta en del av problemet med sociala medier, att små åsikter tas tolkas binärt och tas på allvar?), men för mig är det inget sätt att leva livet. jag har fått nog av att leva i ett "safe space". jag vill ut och uppleva allt som livet är, på gott och ont. så jag är färdig med allt detta så fort mastodon.se stängs ner.

@stemid Jag säger inte att sociala medier passar alla. Jag hoppas att du hittar ro på annat håll.

@stemid Verkligen tråkigt att höra. Det är ett slag mot ett demokratiskt Mastodon och jag vet inte om nätverket står emot sådant i längden när det knappt är stort nog att stå på egna ben än. Kanske hanterar vi det, men det ser inte bra ut. Det är ingen fjäder i hatten.

Tack ska du ha för intentionen när du startade detta. Och tack för förvarningen så vi hinner reagera och flytta, och i så fall bara kan hoppas att det inte händer igen... Väl och professionellt skött ända in i mål.

@stemid instämmer i vad alla andra sagt hitills - tack för ditt engagemang, tid och energi. Du har ändå bidragit till att få fart på den svenska delen av fediverse.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.