Follow

Har två vänner med Fairphone 3 som är nöjda än så länge. Jag hade lätt skaffat en om jag inte redan hade en Pixel 1 som fortfarande duger.

ifixit.com/News/43623/fairphon

· · Web · 2 · 2 · 3

@stemid Skönt att höra. Jag tänker nog skaffa en p.g.a. att nuvarande börjat gå sönder. Det är riktigt kul att se att #Fairphone fått toppbetyg av #ifixit.

@stemid Jag har också en FP3. Jag är inte särskilt imponerad av prestanda och jag väntar på att LOS skall bli officiellt, men i övrigt är jag helnöjd!

@fenomenologen Ja Lineage kör jag på min Pixel 1 telefon. Är väldigt nöjd, med tanke på att den saknar Gapps.

Vad menar du med att prestandan på din Fp3 är underväldigande? Vad använder du telefonen till primärt? Jag kör ju mest Telefon, sms, AndOTP, Musik, slå upp fakta på internet för att bevisa att jag har rätt, ljudböcker i vlc, Nextcloud.

Pixel 1 är betydligt äldre än FP3 och jag är ändå nöjd.

@stemid Jag använder den till enkla saker som SMS och Telegram, inte något särskilt krävande, men ändå kan telefonen lagga hejdlöst. Särskilt när man ansluter laddaren och alla appar plötsligt väcks upp och skall få göra sina grejer.

@stemid Men jag kör också vanliga Android. En jäkla massa Google-tjafs i telefonen som äter CPU och minne.

@stemid Hyser förhoppningar att det blir bättre när jag byter till LineageOS.

@fenomenologen Ja de flesta Androids är ganska bloated men jag trodde ändå att FP + gapps skulle vara lika minimal som en Pixel 1 out of box.

I vilket fall som helst kör jag slut på min Pixel 1 och så fort den dör blir det en FP för mig med.

@stemid @fenomenologen Jag kör en FP3 med /e/ som OS och är mycket nöjd med prestandan.
Bytte ut launchern till KISS ifrån F-Droid. Installerade Aurora store för att komma åt appar ifrån Google play, men använder F-Droid i första hand.

@fenomenologen @stemid Jag köpte min #FP3 via @efoundation, e.foundation. De levererar den med sin avgooglifierade variant av #LineageOs. Jag är mycket nöjd.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva ett meddelande på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.