Om jag vill ersätta fb-grupper med en annan plattform, har ni förslag på något annat? Jag vill mer ha som forum snarare än chatt. Bra om det finns gratishosting men okej om det kostar lite grann.

Det här är för att organisera en förening med mycket diskussioner.

kanske @civictechse har pejl på bra verktyg för att organisera föreningar?

@samuel Det har vi! Vi har själva nyligen startat ett Discourse-forum på forum.civictech.se. Vi kommer arra ett Civic Tech Lab om Community Tools och bl.a. Discourse.org den 16/2. Kommer mer info på forumet snart! :) @pernillan tar gärna ett snack med dig kring detta också! :) Ser för övrigt at även Mastodon har Discourse-forum på discourse.joinmastodon.org!

Follow

@civictechse @pernillan Vilken setup har ni? Jag funderar på att hosta själv för min förening

@samuel @civictechse @pernillan hej samuel! petter här från collective.tools - jag installerade den som ett test baserat på ansiblekod från Webarchitects (hostad på hetzner) - vi funderar på att börja erbjuda det som en tjänst om det finns intresse. kan också dela halvfärdig ansible-kod om du vill bidra ;)

@p_jo @civictechse @pernillan Ahhh! Det låter spännande! Jag är nog både intresserad över att hosta själv men kanske ännu mer om man kan betala för tjänsten. Då slipper jag bli evigt ansvarig i min förening :)

@samuel @civictechse @pernillan coolt, tror att det skulle bli samma typ av server och pris som för våra Nextcloud-installationer - €20 ink månadsvisa uppdateringar, skulle det va intressant?

@p_jo @civictechse @pernillan Bra att veta! Jag ska kolla läget. Annars testar jag att sätta upp på någon privat server

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.