Om jag vill ersätta fb-grupper med en annan plattform, har ni förslag på något annat? Jag vill mer ha som forum snarare än chatt. Bra om det finns gratishosting men okej om det kostar lite grann.

Det här är för att organisera en förening med mycket diskussioner.

@samuel Lemmy blir mitt svar faktiskt. Federerad Reddit-klon. Vilket betyder att varje grupp/förening kan ha en "subreddit" med egna moderatorer, trådar, kommentarer osv.

Jag har planer att hosta en Lemmy i min miljö men jag har så många planer och en ny matrix instans är högst på listan.

Follow

@stemid Hmm, får kika på det. För min del är det inte så viktigt att det är federerat. Vår förening har behov av att prata med folk i föreningen, behövs inte att prata med folk utanför.

Vi har ett gäng olika grupper inom föreningen som har behov av att se vad den egna gruppen säger. En person ska kunna vara med i olika grupper

* En grupp på 6 personer
* En grupp på 8 personer
* En grupp på 20 personer
* En grupp på 100 personer (men de måste inte nödvändigtvis ha tillgång)

@stemid Lemmy ser ju rätt bra ut. Ska kolla vidare!

@samuel Ja jag förstår att det är över överkill men jag rekommenderar det mycket för att jag själv tycker det är coolt. I en perfekt värld hade jag haft en lemmy instans uppe nu och gett den till dig att använda. Så mycket man vill hosta, så lite tid.

@samuel @stemid
Det lyder jo næsten som om at du bare har brug for et forum. Jeg har kun selv brugt phpbb og fluxbb, men der kan du bare oprette brugergrupper og bestemme hvilke fora de har adgang til og så kræver de kun en almindelig billig webhost.

@smpl @stemid Ja, jag lutar mer och mer till att forum är det jag vill ha :) Jag fick tips om mobilizon.org som verkar bra

@samuel
Ja, Mobilizon virker som en god platform til events. Til at planlægge datoer for events findes der også Framadate, der kommer fra samme udviklerkollektiv. De er vist nok begge to federeret.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.