Jag gillar inte att jag kan bli trackad av min telefonleverantör genom masttriangulering. Men det är bra att ha ett telefonnummer. Så jag vill hitta en lösning där jag köper ett nummer som man kan ringa och sms:a till och från. Och som man kan använda en open source-app på telefonen för att använda. Som skype out fast öppet Jag har funderat på SIP, Twilio, Jami och Linphone men hittar ingenstans där jag kan köpa ett nummer. Någon som har tips?

@samuel Du kan köpa ett svenskt nummer hos 46elks.se för 9kr/mån. Det är ett svenskt bolag också.

Har faktiskt bättre API än Twilio i min mening.

@stemid tack för tipset! Ja, jag kollade dem. De är närmast vad jag behöver. (Dock så kan man inte ringa från deras SIP-grejer). Jag mailade dem och frågade. Typ alla sidor jag varit på riktar sig mot företag. Jag kan inte ens använda min privata email för då klagar formulären. Hoppad elks kan hjälpa mig. Säg gärna till om du kommer på nåt annat!

Follow

@selea @stemid jag har dokumenterat lite grann här:

tofubitar.gitlab.io/2021/01/02

Jag kommer uppdatera med mer info när jag fått svar från 46elks

@samuel Coolt!

Ang. Gitlab så är det ett hett ämne för mig. Jag gillar att främja konkurrens samtidigt som jag brinner för öppen sås.

Tyvärr upptäckte jag nyss en tråd på deras Issue tracker som antyder att Gitlab repon saknas från Google resultat på grund av hur de sköter sin SEO. Det är ju ett enormt bakslag eftersom Github brukar alltid dyka upp när man googlar efter verktyg och projekt.

En workaround nämndes i tråden, att använda Gitlab pages. Med en sitemap.xml om man kan.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva ett meddelande på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.