Follow

Jag har äntligen skaffat mig en blogg där jag skriver om mina nördiga datagrejer :) Första inlägget handlar om mina projekt under julledigheten. Läs gärna och säg till om ni gillar! tofubitar.gitlab.io/2021/01/02

@samuel det är nånting jag har velat göra jag också. Vi får se om det händer nån gång under 2021! Bra namn förresten

@rgggn Tackar :) Ja, det hade varit fett att slippa telefonmasterna

@samuel @rgggn Skaffa XMPP och ring alla där istället. :)

@hund @rgggn Hehe, ja, det blir lätt sånt man hamnar i. Eller Signal. Men jag vill att resten av familjen och andra som inte bryr sig om teknik ska kunna ringa mig. Sen behöver jag sms för att kunna registrera konton och sånt. BankID är t.ex. sånt jag inte vill vara utan. Men visst är det en utmaning :)

@samuel @rgggn Det tänkte jag inte på. Kan du inte ha en sekundär telefon som är hemma avstängd när den inte behövs?

@hund @rgggn Ja, det skulle ju lösa sådana problem så klart. Men det löser inte problemet med kontakt med tekniskt ointresserade personer som bara vill ha ett telefonnummer att ringa :)

@rgggn Ahh, du kanske menade starta blogg. Ja, det är något jag funderat på ett tag. Nu med gitlab/github pages är det sjukt smidigt

@samuel Jag undrar om 46elks kan hantera röstsamtal via en voip-adapter som kopplas till LAN hemma. Har mailat dem och frågat.

@joacim toppen! Nu är vi flera som mailat dem :)

@samuel du vet att du med Python kan köra en lokal webbserver med python -m http.server, så slipper du docker för att köra http (istället för file://)

@e8johan Tack! Bra tips. Jag hade nyligen fixat en del med docker compose så jag hade en mall färdig. Men ditt tips var ju ännu bättre :)

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva ett meddelande på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.