Pinned post

Jag ber världen om ursäkt för eventuella dumheter jag kan tänkas begå medan jag utforskar det här nya. Knappar, länkar, funktioner, hashtaggar... Det är mycket nytt nu. Jag känner mig som jag tänker mig att svärfar gör när han får en ny mobil; "-Men vad är nu detta för moderniteter?"

Salvia. Jag visste inte att den kan ta över så här. Att den kan bli så stor! Jag satte en liten kvistliknande planta! Bara ett litet skräp i hörnet... nu förbereder den sig för att ta över världen!

De börjar bli långa nu, och det börjar komma blommor. Jag gillar vår uteplats.

Hos oss får man gå försiktigt om man går barfota.

Annica boosted

The word NESCIENCE means __________.

If you don’t know take your best guess.

Please boost to get more responses.

Check back tomorrow for the correct answer.

Annica boosted

They had to choose between building their new house on this lot or an __________ lot on the other side of town.

If you don’t know take your best guess.

Please boost to get more responses.

Check back tomorrow for the correct answer.

Undrar om det är AI i kameran, av någon sort? Ju mer jag funderar på det ju mer sannolikt känns det. Jag gick ut halv ett på natten. Det var så mörkt att jag inte såg riktigt vad jag siktade på. Jag visste att jag hade tomatplantor, jag kunde ana dem i det svaga skenet från huset. Det mesta var släckt eftersom alla gått och lagt sig. Jag fotograferade på frihand, vilket förklarar varför det är suddigt men varifrån kom ljuset? Kameran måste ha gissat. Något fusk är det. Men hur bär de sig ÅT?!

Det var så mörk vid strax efter midnatt att jag hade svårt att se vad jag fotograferade. Den gissade rätt bra (för visst måste det vara någon sorts mjukvaru-gissning som gör färgerna lite off?) med tanke på att det var becksvart ute.

Glassväder är viktökningsväder. Jag är olyckligtvis bra på att göra glass, och väldigt bra på att äta den!

Jämför man dem ser de här jätteledsna ut. Fastän jag ger gödning och har jämn vattning tack vare gardena vattendator.

Show thread

Ironiskt att uteplatsen är en bättre plats i år för tomater. Växthuset är inte alls lika fint.

Doften från dagliljorna är otrolig. Synd att man inte kan fotografera doft!

Av en slump hade min Bolivian bumpy frukter som nästan är mogna 😄

Alla BT-enheter bara accepterade den nya telefonen. Det är nog första gången jag inte haft något som helst strul med detta. Snabb uppstart också, det är plötsligt mindre krävande att starta om telefonen, när man inte måste vänta en halvdag på att den ska vakna igen... Nah nu var gamla kanske inte så långsam, men det kändes så iaf.

Show thread

Handelsbankens app hatar mig. Känslan är ömsesidig. Tur att jag har mer än en bank att förlita mig på. Det är inte telefonens fel att detta strular, HB har en helkonstig inställning till detta med BankID utfärdat av en annan bank...

Show thread

Och kameran!

Jag kan inte så mycket om kameror (läs: inte ett skit), men den här kameran är så bra att till och med jag fattar att den är något utöver det vanliga.

Show thread

Den där pennan gör att jag kan ta upp telefonen med släckt skärm och skriva på den som om det vore ett anteckningsblock, anteckningen sparas ner i telefonen. Behöver inte öppna telefonen, starta någon app. Det är bara att anteckna.

Show thread

Nya telefonen har helt och hållet vunnit mitt gillande. Om jag snabbt behöver ta en anteckning kan jag göra det, den kan dubblera som vanligt anteckningsblock! den enskilt största anledningen till att min handväska väger som den gör är alla anteckningsblock och pennor jag drar med mig, för jag kan ju komma behöva ta en anteckning och jag kan inte bara ha en penna för då är den uttorkad, och inte bara ett block för då är det fullt.

Show older
Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.