Pinned post

Vad är Mastodon för mig? Det är en möjlighet att konversera med andra ofiltrerat och utan "hjälpsamma" algoritmer. Ett ställe där det finns aktiva människor som tar ansvar för sig och sitt. Som är roliga. Som är som folk är mest. Inga bot-konton eller någon reklam. Det känns som att gå i en folksamling och upptäcka att på gamla stället var det mesta plastdockor anpassade för att tilltala mig, och anledningen att jag upptäcker det nu är, att nu ser jag variationen runt mig. Alla äkta människor.

Where's the money Recep?

Following the 1999 quake, homeowners have been paying what’s called essentially an earthquake tax since the early 2000s — [a fund to essentially have some money on the side to take the edge off the worst when it comes].

Erdogan: "That money was spent where it needed to be spent. [I] don’t feel the need to explain myself to anybody any further."

Turkey’s government spending reports have been censored since 2012.

vox.com/world/2023/2/9/2359127

Ett stycke in älskar jag den här boken, Neuromancer av William Gibson.
Han förklarar inte överdrivet mycket, väldigt lite faktiskt, men det är i sin ordning. Det är inte så att jag måste förstå exakt vilken drog en åttakanting är, hur all teknik fungerar eller vad alla ord betyder. Jag förutsätts veta saker, och det är okej. Jag älskar en bok som utmanar mig, och som vågar säga "häng med eller inte, men nu åker vi!"
Ser fram emot att läsa ut denna!

Nej nej nej, kultur är ingen samlande kraft och nationell lägereld. Kultur ska kunna spotta på en kulturminister och hen torkar bara av sig och delar ut pengar ur kulturbudgeten.

Cirka hälften av svenskarna besöker aldrig ett #bibliotek enligt SOM-undersökning.
gu.se/sites/default/files/2022

Hur ofta besöker du bibliotek på ett år?

Boosta gärna!

Och som lök på laxen klev jag snett häromdagen, så höger knä värker och har gjort i två dagar i sträck. Ingen löpning eller några goa knäböj alltså. Det är otrevligt till och med att gå i trappan.

Show thread

Verkstaden, som haft vår bil sen 23 januari nu, är lika förbannade som jag. PostNord har tappat bort bränslepumpen. Det fanns en av den modellen i hela landet i verkstadens register.

Show thread

Tagloxen är fan inte klok. Sitter och sjunger som om det vore vår ute. Käften, fjäderboll! Det är februari, -1° och det snöar!

Jag är officiellt skitsur på vår bil för att den gick sönder, och på PostNord som inte verkar kunna leverera en reservdel utan att röra till det.

Show thread

Träningssnack 

Lämnade komforten på löpbandet och gav mig ut på en runda genom samhället istället. Jag frös som en nakenkatt i en isvak och det gick fortare på samma puls, trots backarna. Jag är nöjd. Jag lämnade komfortzonen idag med!

Sitter och funderar på om inte milen på 55:58 (Haninge Trail) smäller högre än 54:50-nånting på ett seedningslopp. Seedningsloppet var ett platt asfaltslopp med perfekta förhållande. Haninge Trail bjöd på 200 höjdmeter, rötter och stenar, stiglöpning och höstväder.

Det känns som att Haningeloppet var mer seger, helt enkelt. Fick draghjälp sista kilometern av en klubbkamrat från TNT, annars hade jag nog tappat det sista backen.

Elektroniskt skytte 

Jag behöver verkligen nya galsögon, att träffa med rödpunktsikten på älgbanan var inte lätt.

Däremot var lerduveskyttet enklare, frånduva är inte så svårt.

Fick proffsigt och enormt bra instruktion av killen som skötte kontrollerna på Etage2. För, varför slösa riktiga skott på att lära sig säker vapenhantering, skjutställning och andra basicgrejer?
är ju jättesmart!

I don't always encounter alt text for images on Mastodon. But when I do, I notice the alt text descriptions are higher quality than they were on Twitter. In general, I feel like describers are sharing the intent of images more and sharing their visual interpretations more often. When describers do this, the pictures come alive in my mind. In short, alt text feels less robotic on Mastodon and more like my sighted friends narrating their lives and observations to me. It's really awesome and special to watch. Keep up the great work, describers!

Hej, jag är från Villaägarnas Riksförening, jag skulle vilja lämna den här viktiga informationen inför ditt husköp.

Matprat 

Airfryern är riktigt rolig att använda, och det roligaste är att till och med femåringen äter som en grovarbetare när det vankas parmesantäckt torsk. Femåringen som annars är selektiv och noga skyfflar in parmesan som om det gällde livet, och då åker torsk och allt annat med av bara farten. Det går så fort att få fisken klar, bokstavligen tio minuter! Jag älskar den maskinen 😍

Regeringen har bestämt att gå emot den demokratiska principen att vi medborgare ska kunna granska statens förehavanden.

Först 2043 får vi avkräva regeringen ansvar för dagens politik. Då är Ulf Kristersson närmre 80 år gammal.

20 years ago today, I commented on Matt's blog & kicked off the project that became WordPress. Now WordPress powers over 43% of most popular domains. It is made by a worldwide community of thousands of contributors & millions of users. Wow! z1.tl/wpbirth
#WordPress

Show older

Annica 🇸🇪's choices:

Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.