It's quizmas time again!

Dags att damma av mina covidquiz och plocka fram denna ur julstrumpan. Har du nån koll eller noll koll på julmusik?

Själv drog jag in 18 av 20 poäng! Glöm inte länken till spotify-listan med alla låtar! 🎄🎅🏻

quiz.mickekring.se/har-du-nan-

Om du som lärare eller förälder vill testa att introducera ML maskininlärning till din elev/barn, så har jag påbörjat en liten serie. I denna första del så skapar vi ett ansiktsfilter, likt de på TikTok eller Snapchat med hjälp av Scratch.
mickekring.se/ml-for-kids-del-

Om du jobbar med betyg - kontroll och analys - och framför allt i Stockholms stad (men även andra kommuner) så lämnar jag nu över mitt script som automatiserar kontroll av betyg och skapande av betygsstatistik.

mickekring.se/sa-automatiserar

Hej hej! Testar att toota lite via Mastodons API med Python och Mastodon.py modulen.

Har ju tåtat (fulkodat) ihop en och annan pryl på jobbet och håller på att dokumentera detta eftersom jag bara har någon månad kvar, så att min efterträdare kan ta över.
Här kommer en liten enkel kalendervisare mickekring.se/roomcal-automati

Den här veckan har jag suttit med på olika anställningsintervjuer och som ny på det slås jag först och främst av makten att besluta om en människa ska få ett jobb eller inte. En underlig känsla och inte helt angenäm, men det gjorde att jag ville göra det jag kunde för att personerna skulle känna sig välkomna och lugna. Såg deras nervositet. Insåg även hur intressant det är med människor och deras historier. Var de kommer ifrån och deras erfarenheter. Vill fortfarande aldrig bli chef. :)

Sök mitt jobb!
Jag har ju sagt upp mig som it-pedagog / administratör på Årstaskolan i Stockholm och söker nu efter en ersättare. Sök, om du är sugen eller dela gärna vidare om du känner någon som skulle passa. I filmen berättar jag lite mer.
Själv går jag nu vidare till en tjänst på RISE.

video.mickekring.se/video/sok-

Länk till tjänsten arbetsformedlingen.se/platsban

Finns det lite exempel på roliga grejer folk gjort med de API:er som är tillgängliga på Mastodon? Har @axbom några exempel?
Exempelvis autopostning från andra soc media till Mastodon eller sentiment analysis eller vad som helst? :)

Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.