På forskningsinstitutet pågår ett tjugotal projekt som berör e-hälsa. Projektledaren berättar om ett projekt som går ut på att kontrollera kvalitet för datamodeller. Det är en nyckel till framgång.
entryscape.com/sv/2021/02/data

Det fanns många saker att glädja sig åt under 2020 vad gäller öppna data i Sverige. Men det finns minst lika många saker att jobba vidare med & förbättra under 2021.
Nedan hittar du en genomgång av höjdpunkterna från det gångna året.
entryscape.com/sv/2021/01/2020

Bo Nordlin som driver två välbesökta sajter och även konferenser och utbildningar om offentlig upphandling vill ha enklare tillgång till data om vad som köps.
Läs hela intervjun i länken:
entryscape.com/sv/2021/01/upph

Öppna data och blockkedjor, hur hänger de ihop? Och vad är egentligen en blockkedja? Häng med på en resa i möjligheternas land. Det handlar om att få ut högsta möjliga värde av data. Läs mer: entryscape.com/sv/2020/11/oppn

Det enklaste sättet att få grepp om geodata är att använda ett verktyg som underlättar hanteringen. För specialister blir ett sådant verktyg också en inkörsport till meningsfull dialog med de oinitierade. Nyckeln till framgång är brett stöd för viktiga standarder. Läs mer i länken nedan. entryscape.com/sv/2020/11/oppn

RT @VGR_regionalutv: Så kan öppna data förenkla din vardag! driver bred samverkan med kommunerna i för att göra tillgängliga för innovationer och öka takten i digitaliseringen. vgrfokus.se/2020/11/sa-kan-opp via @vgrfokus

Rätt använd har geodata stor potential för effektivisering och för att bidra till att skapa värde. Men då måste den göras tillgänglig på ett standardiserat sätt. Läs mer här: entryscape.com/sv/2020/10/geod

Det enklaste sättet att få grepp om geodata är att använda ett verktyg som underlättar hanteringen. För specialister blir ett sådant verktyg också en inkörsport till meningsfull dialog med de oinitierade. Nyckeln till framgång är brett stöd för viktiga standarder. Läs mer i länken nedan↓.
entryscape.com/sv/2020/11/oppn

Bara en dag kvar!

Imorgon bjuder vi in till ett kostnadsfritt webinar om hur du undviker korruption och bluffakturor med hjälp av öppna data.

Läs mer och anmäl dig i länken nedan: 👇🏽
entryscape.com/sv/portfolio-it

Bara en vecka kvar!

Fredagen den 23 oktober bjuder vi in till ett kostnadsfritt webinar om hur du undviker korruption och bluffakturor med hjälp av öppen data.

Vi lyfter fram varför öppen upphandling är viktigt för att bland annat undvika stora korruptionsrisker med 700 miljarder i offentliga inköp per år.

Läs mer och anmäl er i länken nedan: 👇🏽

entryscape.com/sv/portfolio-it

Hur undviker vi och ?

Välkommen till med @AlinaOstling vid OpenUp-projektet @OKFSE.

fre 23/10 kl. 13:00-13:45

Info och anmälan: entryscape.com/sv/portfolio-it

@AsterixToni @PierreMesure

Vi vill tacka kursdeltagare vid stad för ett fint och engagerat första kurstillfälle med oss kring , och ! Många datamängder på gång och flera kandidater till datamängder! Vi ser fram emot nästa kurs!

Med avancerade Geodata-krav på listan har @Huddinge_kommun valt EntryScape Catalog som sin centrala metadatakatalog. Tillsammans med kommer vi implementera en omfattande integrerad lösning för med både interna delade data & extern dataportal.

Intresset för öppna data fortsätter att växa sig starkt bland svenska kommuner. Nu kan vi även hälsa @vasterasstad varmt välkomna som nya publicister med EntryScape Catalog. Vill er kommun också komma igång med ?

Läs mer här: entryscape.com/sv/produkter/ca

Under tisdagen överlämnade Öppna data-utredningen sitt delbetänkande till regeringen som innehåller förslag på hur det direktiv om öppna data som har antagit ska genomföras i svensk rätt. Vi ser detta som en viktig pusselbit för i .

Läs mer på Regeringens hemsida här: bit.ly/33Dqb6C

MetaSolutions välkomnar Havs- och Vattenmyndigheten (HaV) som den senaste i raden av nya publicister på plattformen Catalog. Läs mer i länken nedan:

entryscape.com/sv/2020/09/ny-p

Do you want to learn how to take lead on your metadata management? Get going like the workgroup at @Huddinge_kommun! Today we'll host a course covering the latest stuff and details on and to help make the most of their central catalog for internal use and !

Ending off the week with final preparations for hosting a course about and the latest stuff on and for municipality! We're looking very much forward!

What about using for ? Read the final report from a 1 year pilot project between @opendatacharter @WorldResources @the_IDB
@FIMA_Chile @MMAChile and @GobDigitalCL.

bit.ly/3bLw5pR - link to the full report is in the text.

Ny runda kurser igår i om , & med @regionskane @tomelillakommun @varbergskommun @ystadskommun @orebrokommun! Öppet för fler! Vilken data vill du att din kommun eller region ska tillgängliggöra?

Show more
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.