Nu är Post- och telestyrelsen publicister på dataportal.se!

Vi är tacksamma att få hjälpa ytterligare en av Sveriges med en hållbar & ser fram emot kommande datamängder.

entryscape.com/sv/2021/10/post

Öppna data i katastrofskeenden

Sommaren 2021 drabbades Atami i Japan av ett jordskred. Analysen av omfattningen och skadan på området kunde minskas från veckor till endast en dag med !
asahi.com/ajw/articles/1442388

Diskussionstråd på @entryscape forum
community.entryscape.com/t/opp

Behovet av stöd för att ta fram specifikationer för är stort. Från och med idag så lanserar vi tjänsten - från enkel utredning över till en komplett tjänst för att göra produktionen och förvaltningen så enkel som möjligt. Givetvis är källkod, process och resultat öppna!

entryscape.com/sv/2021/10/spec

The #nobelprize winners have been announced this week. And here is Nobel Prize official #linkeddata web site that I built this spring in cooperation with @metasolutions: data.nobelprize.org/#esc_year=

Vi stöttar 2022 som partner! Under eventet så finns @mattiasaxell som coach och för vinnarna bidrar vi med ett pris för att kunna ta idén vidare - en arbetsplats hos oss en månad. entryscape.com/sv/2021/09/hack

Vi behöver förstärkning på MetaSolutions!

Javascriptutvecklare med fokus på integration av öppna data på olika webbar: lnkd.in/ddaAyiaq

Om du är en person som tycker om att jobba kundnära med utveckling i och så trivs du hos oss. Hos oss får du kontorsplats med sjöutsikt, kollegor med passion för öppna data och bygga webb som förbättrar samhället.

Sprid gärna - vore fantastiskt om vi kunde nå fram till någon som redan är engagerad kring frågor om öppna data!

Idag kl 10:00-12:00: " - från bråkstake till bästa kompis" med @DIGG_Sverige @jobtechdev @okfse @handlingar @datastory där vi presenterar @naturvardsverk specifikation för offentliga handlingar! Anmälan: goto10.se/event/offentlighetsp

Stoppa med ? Ja det finns goda anledningar att låta data jobba för ett rikare hav. Se vad gör.

globalfishingwatch.org/marine-

Med hjälp av och miljödata försöker Global Fishing Watch bidra till att behålla mångfalden i världens hav. Utforska den nyligen lanserade öppna portalen Marine Manager. Något att plocka upp för havochvatten.se?

Ett intressant projekt för att undersöka möjligheter med inom har fått en lovande start. Anders Thoresson som är projektledare nämner ökad användning av som ett bra sätt att förbättra tillgången till data för lösningarna som skapas.
entryscape.com/sv/2021/05/mer-

Välkommen till webinar på onsdag 19/5 kl. 12:30–13:00 om informationshantering!

Under detta webinar får du lära dig om hur en framtidssäker kan möjliggöra och hur det sparar tid samt kostnader för din organisation.

goto10.se/event/med-informatio

Detta webinar görs i samarbete med .

Vid imorgon berättar vi om hur vi tänker kring att försöka förstå år 2024 med otroliga 149 zettabytes. Obeskrivligt mycket som kräver modern : goto10.se/event/fyra-motiv-for

För varje år som går produceras mer och mer information dagligen på Internet. Hur ska vi kunna hitta rätt i denna stora sjö av information?

Missa inte "Fyra motiv för modern informationshantering" vid !

goto10.se/event/fyra-motiv-for

kommun har kommit långt med användning av geodata. Nu jobbas det för fullt med att underlätta spridningen av informationen, med hjälp av metadata och öppna och delade data.

Jonny Halvarsson på geodatasektionen berättar om de spännande tillämpningar som blir möjliga, som köra runt kameror i kloakerna.

entryscape.com/sv/2021/04/lule

På forskningsinstitutet pågår ett tjugotal projekt som berör e-hälsa. Projektledaren berättar om ett projekt som går ut på att kontrollera kvalitet för datamodeller. Det är en nyckel till framgång.
entryscape.com/sv/2021/02/data

Show older
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.