Idag kl 10:00-12:00: " - från bråkstake till bästa kompis" med @DIGG_Sverige @jobtechdev @okfse @handlingar @datastory där vi presenterar @naturvardsverk specifikation för offentliga handlingar! Anmälan: goto10.se/event/offentlighetsp

Stoppa med ? Ja det finns goda anledningar att låta data jobba för ett rikare hav. Se vad gör.

globalfishingwatch.org/marine-

Med hjälp av och miljödata försöker Global Fishing Watch bidra till att behålla mångfalden i världens hav. Utforska den nyligen lanserade öppna portalen Marine Manager. Något att plocka upp för havochvatten.se?

Ett intressant projekt för att undersöka möjligheter med inom har fått en lovande start. Anders Thoresson som är projektledare nämner ökad användning av som ett bra sätt att förbättra tillgången till data för lösningarna som skapas.
entryscape.com/sv/2021/05/mer-

Välkommen till webinar på onsdag 19/5 kl. 12:30–13:00 om informationshantering!

Under detta webinar får du lära dig om hur en framtidssäker kan möjliggöra och hur det sparar tid samt kostnader för din organisation.

goto10.se/event/med-informatio

Detta webinar görs i samarbete med .

Vid imorgon berättar vi om hur vi tänker kring att försöka förstå år 2024 med otroliga 149 zettabytes. Obeskrivligt mycket som kräver modern : goto10.se/event/fyra-motiv-for

För varje år som går produceras mer och mer information dagligen på Internet. Hur ska vi kunna hitta rätt i denna stora sjö av information?

Missa inte "Fyra motiv för modern informationshantering" vid !

goto10.se/event/fyra-motiv-for

kommun har kommit långt med användning av geodata. Nu jobbas det för fullt med att underlätta spridningen av informationen, med hjälp av metadata och öppna och delade data.

Jonny Halvarsson på geodatasektionen berättar om de spännande tillämpningar som blir möjliga, som köra runt kameror i kloakerna.

entryscape.com/sv/2021/04/lule

På forskningsinstitutet pågår ett tjugotal projekt som berör e-hälsa. Projektledaren berättar om ett projekt som går ut på att kontrollera kvalitet för datamodeller. Det är en nyckel till framgång.
entryscape.com/sv/2021/02/data

Det fanns många saker att glädja sig åt under 2020 vad gäller öppna data i Sverige. Men det finns minst lika många saker att jobba vidare med & förbättra under 2021.
Nedan hittar du en genomgång av höjdpunkterna från det gångna året.
entryscape.com/sv/2021/01/2020

Bo Nordlin som driver två välbesökta sajter och även konferenser och utbildningar om offentlig upphandling vill ha enklare tillgång till data om vad som köps.
Läs hela intervjun i länken:
entryscape.com/sv/2021/01/upph

Öppna data och blockkedjor, hur hänger de ihop? Och vad är egentligen en blockkedja? Häng med på en resa i möjligheternas land. Det handlar om att få ut högsta möjliga värde av data. Läs mer: entryscape.com/sv/2020/11/oppn

Det enklaste sättet att få grepp om geodata är att använda ett verktyg som underlättar hanteringen. För specialister blir ett sådant verktyg också en inkörsport till meningsfull dialog med de oinitierade. Nyckeln till framgång är brett stöd för viktiga standarder. Läs mer i länken nedan. entryscape.com/sv/2020/11/oppn

RT @VGR_regionalutv: Så kan öppna data förenkla din vardag! driver bred samverkan med kommunerna i för att göra tillgängliga för innovationer och öka takten i digitaliseringen. vgrfokus.se/2020/11/sa-kan-opp via @vgrfokus

Rätt använd har geodata stor potential för effektivisering och för att bidra till att skapa värde. Men då måste den göras tillgänglig på ett standardiserat sätt. Läs mer här: entryscape.com/sv/2020/10/geod

Show older
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.