Jussi Björling. Vår främste sångare genom tiderna. Han var Caruso och Placido Domingos favoritsångare. Han uppträdde över hela världen och söp som ett svin. Ett öde som borde filmas för den stora bioduken. historiskamedia.se/artiklar/ju

Oj oj, det verkar röra på sig, om än mycket lite. Ordvalen i denna motion hade vi inte sett för tio år sedan. Det är nästan som man vill kratta banan om det faller väl ut i Tyskland och Tjeckien.

Bevaka våra grannländers narkotikapolitik Motion 2022/23:372 av Niels Paarup-Petersen (C) - Riksdagen

riksdagen.se/sv/dokument-lagar

Ebba Busch säger nej till gasprisstöd och löfte om nytt elstöd

Skåningarna har all anledning att vara besvikna med regeringen. Inte för att vänsterblocket historiskt har varit särskilt bra på att prioritera Skåne, men de lovade i alla fall inte något de drog tillbaka ett par månader senare.

Bor själv gasuppvärmt och fick prischock på hyran denna månaden trots låg förbrukning.

sydsvenskan.se/2022-11-23/ebba

Femte juli-stiftelsen skriver: Låt inte EU avskaffa den digitala brevhemligheten
zpr.io/dNKNgyFtGLLF

Liberaler skakar i sina grundvalar. Hade de inte haft så lågt väljarstöd hade jag inte blivit förvånad om de splittrades.

tt.omni.se/liberaler-skickar-b

they put a christmas sweater on the t-rex at the national history museum in london and it's ridiculous and adorable

Så bisarrt det är. Och vilken resa Sverige gjort i Nato-ansökan, från att ”värna sitt oberoende och handlingsutrymme” till hit, där vi kniper käft när Turkiet bombar civila men gör om grundlagar så att despoters reaktioner kan förvandla journalister och visselblåsare i Sverige till brottslingar. Bedrövligt! #säkpol

omni.se/a/l3nxwy

Så bisarrt att vi gick med i Nato pga Rysslands övergrepp på den ukrainska befolkningen och nu måste vi fjäska för Turkiet samtidigt som de mördar kurder.

Har de verkligen det? Problemet är att det inte går att lita på Turkiets påståenden om att det är PKK som ligger bakom. Det skulle inte vara första gången de tar tillfället i akt för att göra sig av med meningsmotståndare och andra oönskade element. Titta bara på efterspelet till den misslyckade statskuppen.

Jag behöver hitta fler intressanta personer att följa. Någon som har några bra tips?

Vår nya "allierade" Turkiet har inlett bombningar mot kurderna i norra Syrien. Som ursäkt anger de terrordådet i Istanbul som både YPG och PKK tagit avstånd från.

I media behandlas det nu som en liten notis och kopplingen till Istanbul ifrågasätts inte, att rapporterna länge duggat tätt om att de här attackerna planerats av vår nya "vän", diktatorn och terroristen Recep Erdogan, noteras inte ens.

theguardian.com/world/2022/nov

"Den VM-besökare som polisanmäler en våldtäkt i Qatar riskerar att själv fängslas. Lagarna om otukt och "kärleksfall" tros leda till att antalet övergrepp mot kvinnor skenar under mästerskapet. Allra värst verkar det bli för hotellstäderskor." aftonbladet.se/sportbladet/a/q

Revolutionerande ändå att polisen erkänner att narkotikabruk (cannabis) faktiskt är mindre farligt i vuxen ålder.

norrahalland.se/nyheter/intres

A quick explainer about the Mastodon like (called "favourite" - it's the star). It is a personal message to the writer of the post that you liked it, and it doesn't show on anyone's time line.

If you want to spread the post, that's the boost button. The equivalent of a Twitter like is to do both a favourite and a boost.

If you think this post is useful to you click "favourite". If you think it would be useful for others too, click "boost" as well.

Edited for accuracy.

Remember, friends don’t let friends use the official Mastodon apps.

Get yourself Tusky for Android, or Metatext for iOS. Toot! Is also good for iOS.

Enjoy all the timelines and features.

Hej alla mina noll följare. Här kan ni läsa om allt som gör mig upprörd, glad eller tycker är intressant.

Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.