Jonas N boosted

a spellbook where each spell has a long personal story with it like recipe blog

Vangelis har gått bort. Jag har överraskande svårt att sätta ord på musiken jag upptäckte som tonåring. Musikalisk glans, en skönhet så vacker att ögon tåras. Äsch, det blir bara platt och räcker ändå inte. Men ni som gått igenom hans låtskatt fattar.

Självlärd med absolut gehör och eget system istället för noter skapade han regnet i Blade Runner, kampen i Conquest of Paradise, gränslösheten i Chariots of Fire, och världens bästa fotbolls VM-låt.

Jonas N boosted
Jonas N boosted

Maybe the real NFTs are the planets we destroyed along the way.

Jonas N boosted

Jag läser alltid feeden "Förenad" under "Lokal" som "förorenad" och helt felaktigt är det ju inte.

Har tappat räkningen på hur många gånger jag försökt ta omtag på den här arbetsdagen. 😫 Om kunderna bara visste hur mycket FORCERAD VILJA det fanns bakom varje fredagsbuggfix just nu.

Det svarta hål som är Vintergatans hjärta, Sagittarius A*, och presenterades idag visar hur det såg ut för ungefär 27 000 år sedan, dvs när Europa fortfarande beboddes av neanderthalare! Ger en uppfattning om bara vår egen galax storlek.

Det svarta hålet har en otrolig densitet och väger som 4 miljoner solar samtidigt som det skulle rymmas innanför Merkurius omloppsbana.

Något lite märkvärdigt är att en sådan densitet t.o.m. är större än en atomkärnas.

Chatt med en bot visar att striden redan har börjat.

En av mina cyklar fick hela bakdäcket förstört efter att ett fyllo helt sonika försökt cykla iväg med lås och allt en natt. Det var en blockkedja före sin tid.

Funderar på att börja skapa gratis AI-konst för att slå ut NFT-kollektivet. Denna kallar jag "After Beach".

Om du laddar ner den på din dator ger jag tillstånd att betrakta den som din helt egna bild som du äger. Jag vet, revolutionerande koncept!

Gråvita skyar. Tandläkarväder. Låttext och min stämning idag. Det är inte rätt, det är ju tisdagar som ska kännas så här. Hur hålla ut till semester...? Får ställa siktet på Kristi Himmelfärds dag tills vidare. Halmstrån. Halmstrån är bra!

Jonas N boosted

Så, SHL-final och Eurovision som går in i varandra på torsdag i den oheligaste av övergångar. Risken finns att jag hamnar i sitsen med gravöl till vilda norrmän och lettländare. Det här känns högst oroväckande.

— Hur får du snabbast 1 miljon i Bitcoin?
— Genom att sätta in 4 miljoner i Bitcoin.

#2022

Den mentala hälsan har blivit sämre allt sedan detta slutade vara en grej.

Jag som ibland har svårt att fatta mig kort tycker det är skönt med de långa textgränserna här.

Samtidigt har det varit bra träning för mig att författa inlägg med strikta gränser. Även om jag tror mer på detta, är det en konst att vara koncis.

Jag har funderat över _varför_ det ses som positivt att vara kortfattad på sociala nätverk - i klipp eller text. För att besökare snabbt ska bläddra vidare och hinna se mer reklam? I så fall ännu en lite oväntad bieffekt av reklambehovet för mig.

Show older
Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.