Eftersom mastodon.se stänger ner undrar jag om det finns någon bra server att migrera till för en samhällsintresserad utvecklare med teaterbakgrund. @carl kanske har något tips?

I torsdags så var Jeanette Almberg-Paravati och pratade om livslångt lärande hos på Magello. Sjukt inspirerande. Nu finns det på vår Youtube kanal. youtu.be/HX_m70ushYs

Open source ftw. www.techround.co.uk/news/github-arctic-vault/

Long thread/10 

My ebooks and audiobooks (from Tor Books, Head of Zeus, McSweeneys, Beacon and others) are for sale all over the net, but I sell 'em too, and when you buy 'em from me, I earn twice as much and you get books with no DRM and no license "agreements."

craphound.com/shop/

10/

Show thread

Ursula K. Le Guin, who returned her borrowed stardust to the universe four years ago today, on the consolation for suffering and getting to the other side of pain themarginalian.org/2018/11/29/

Som gotlänning i exil känns det helt knasigt att inte kommentera felstavning men för trött. Orkar inte. Låter det bero. Vad har hänt med mig?! Två kollegor och jag språkpolisar varandra hela dagarna ju.. Hoppas jag är tillbaka i språkpolisform i morgon när det är dags för jobb igen...

Efter att precis sett de två första avsnitten av måste jag bara säga att Eva Röse kanske är den bästa programledaren vi har. Så vass.

Jag ville skriva en text för att sammanfatta mina tankar om hur öppen mjukvara och delade protokoll i kombination med federerade och distribuerade tjänster kan bidra till utvecklingen av digitala offentliga rum. Men för att komma dit behövde jag först ge min bild av det digitala offentliga rummet under plattformarnas tid. Så jag bjuder på den texten först, för att senare återkomma med nästa mera framåtblickande text.

#demokrati #offentligarummet #plattformar

carlheath.se/det-digitala-offe

#MagnusTipsar om essä:
”Man kan bara rädda det man älskar” (Schüldt, 2022)
Rekommenderar Eric Schüldts välskrivna och viktiga essä om bildningens och kulturens roll i en människas utveckling för att bli vuxen.
”Under ungdomen öppnar sig ständigt nya kunskaper och horisonter. Ett nytt sätt att tänka börjar arbeta sig fram: man är inte ensam i världen, ens eget jag är inte det viktigaste av allt.”
Läs här:
expressen.se/kultur/eric-schul
#essä

Du behöver inte bli rädd när Git talar om att det du försöker utföra är ”fatal”. Bara en varning det är inte något fatalt som skett.

Mycket snack om ChatGPT, eller mycket chat kanske jag ska säga. Hursomhelst, vad ska vi använda det till. Jag tänkte först research samt att be om hjälp om utkast utkast till något, och helt plötsligt kommer denna artikel där de är med på en lista av 5. Kul, säkert fler som tänkt så. inc.com/hillel-fuld/5-ways-to-

Idag skriver jag om varför det är bra med jämställdhet i it-branschen samt om hur vi med hjälp av språket kan komma närmare. magello-se.cdn.ampproject.org/

Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.