Pinned post

Det kom lite snö idag när jag var ute med cykeln. Jag lyckades också kordinera en fin solnedgång.

Jag har ett nytt konto på @hund@gotosocial.linuxkompis.se. Mjukvaran är alfa och det är bara på prov just nu, men förhoppningsvis fungerar det bra. Följ mig gärna där!

Nu när även den här instansen kommer att lägga ner, är det kanske dags att jag ser över möjligheten att drifta något eget.

Det lutar starkt åt @gotosocial, eftersom att Mastodon är lite väl bloat för min smak. Vi får se hur det jag gör.

Vad tänker ni andra göra?

Hund boosted

Tyvärr, jag gjorde mitt bästa att hålla denna sajten igång men jag orkar inte mer. Jag är väldigt ledsen till alla som donerade och ville att mastodon.se skulle leva vidare.

Läs mer på bloggen.

(Inlägg i denna tråden visas även på bloggen.)

blog.mastodon.se/inl%C3%A4gg/s

Apropå storlekar på cykel. Jag tycker att det är lika lustigt som besvärande, att Biltema har "en storlek passar alla" på deras cyklar, vilket är 28". Tydligen tror Biltema att alla människor är lika långa.

För mig, är det lika konstigt som att en klädbutik skulle ha storlek Large—som enda storlek—på alla deras kläder.

Jag ser fram emot när vi hittar ett hus, och att jag därmed får tillgång till en värdig verkstad (á la garage) för våra cyklar.

Man känner sig som en grottmänniska när man står på gräsmattan utanför lägenheten, och tvättar cykeln utan ett riktigt ställ, medans allting ligger utspritt på gräsmattan.

I augusti förra året, köpte jag för första gången strumpor från Dressman. Nu har jag fått kasta dem då de är stora hål i dem. Aldrig med strumpor hos Dressmann igen.

Kan någon rekommendera vanliga tunna strumpor till ett rimligt pris som har rimlig kvalitet? ÖEKO-TEX, GOTS eller motsvarande är ett krav.

Vi har fått gömma våra cykelhjälmar hemma nu. Vår ettåriga son gick hela tiden till hallen, för att peka på hjälmarna och skrika entusiastiskt.

Jag hoppas att det blir lite lämpligare väder, så att vi kan ut och cykla lite mer.

Vill någon förklara logiken bakom varför man sparar en bonuscheck när man handlar på sin livsmedelsbutik? Vad spelar det för roll om du får 50 kr rabatt på ett köp i början eller slutet av månaden?

Jag vet inte vad som är mest konstigt. Att Ylva Johansson försöker driva igenom en lag som går direkt emot FN:s konvention om mänskliga rättigheter, Europakonventionen och Barnkonventionen, eller att inte en enda kotte tycks bry sig ett skit om att vad puckot faktiskt håller på med.

Känner jag någon som kan tänkas vilja hjälpa mig med en väldigt enkel logotyp? Det är till ett ideellt projekt och det finns inga pengar i det. Du får bara lite ära och ett omnämnande. :)

Jag har börjat att lyssna väldigt mycket på det här albumet igen.

okant.bandcamp.com/track/svart

Svensk musik när den är som bäst helt enkelt.

Jag blev precis blockerad av en användare här, efter att jag (i vår diskussion om tangentbord) skämtsamt frågat om denne har ett självskadebeteende som använder tangentbord från Apple.

Jag antar att man aldrig någonsin borde skoja med Apple-folk. :D

Jag har lite hattar över som söker nytt hem. Det är enjoyPBT Scandi. Följande finns:

* Base 1000 kr
* NorDelc 200 kr
* Accents 380 kr
* Novelty Accents 380 kr
* Numpad 200 kr
* Spacebars 200 kr

Mer information och bilder på alla kits: geekhack.org/index.php?topic=1

Det här är myndigheter i ett nötskal. De följer inte ens sina egna rekommendationer.

Finns det verkligen inte presenningar utan PVC att köpa? Det känns nästan som att många skryter om att de använder PVC, vilket för mig, känns rätt stört.

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.