Ibland ångrar jag att jag tog körkort. Förut var jag åtminstone lyckligt ovetande om att merparten av bilisterna är oansvariga och egoistiska stolpskott utan trafikvett, konsekvenstänk och empati. Dessutom skiter de fullständigt i andras säkerhet och vår miljö.

Nu när man spenderat 1,5 timme med att rengöra cykeln, är man ju inte vidare sugen på att ta ut den i snöslask igen.

Jag handlade hos Cykelkraft den 16 juli. Jag skrev då upp mig för deras nyhetsbrev. På 131 dagar har jag fått 49 nyhetsbrev..

Jag är lite förvånad att jag höll ut så länge innan jag sa upp det.

Hund boosted

Nu när Bookio skippar gratisversionen, behöver jag flytta min bokföring. Men till vad?

Är det någon som har erfarenheter och åsikter om barnstolar för cykel?

Text från beskrivning av ritblock från en nätbutik:

"Stort A4-block från […]"

Så.. Finns det även små A4-papper också?

Jag hörde förut att sedan man under vintertid infört sänkt hastighet på de större vägarna i Finland, har olyckorna minskat med drygt 30%.

Här i Sverige fortsätter vi med vår fortkörning vintertid, precis som att det skulle vara ännu en ljuv sommardag och bar asfalt. Men jag antar att vi är bättre bilförare och klarar av det.

/s

Det kom lite snö idag när jag var ute med cykeln. Jag lyckades också kordinera en fin solnedgång.

Ett och ett halvt år senare, och jag har äntligen fått mina tangenter!

Efter fem år med blanka tangenter ska det bli intressant att se hur det går med dessa. :)

Maximal otur. Mina tangenter kom i två paket. Varav ena fastnade i tullen. Så nu sitter jag här med en halv ny uppsättning tangenter på mitt tangentbord.

Hund boosted

Ride With GPS firar 15 år och deras ruttplanerare är gratis idag. Jag har testat den lite, men kan inte se att den har något att erbjuda som inte Strava har? Eller missar jag något uppenbart här?

Nu när allmänheten har accepterat Mastodon som något ofarligt, kan vi väl alla passa på att anamma @pixelfed och @snikket_im, när vi ändå är på gång.

Det är lustigt vad man ibland tar för givet och ser som självklart. För mig är det självklart att man som barn får lära sig att cykla, men tydligen är det inte självklart. Bevisligen finns det vuxna som inte kan cykla.

gd.se/2022-11-07/har-far-gavle

Jag hoppas att fler får möjligheten att lära sig att cykla. Det är ju trots allt det bästa som finns!

Tangenterna som jag väntat på i 1,5 år, borde komma nästa vecka.

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.