@gnatsvans Är detta typ definitionen av pre-teens? Ingen av kompisarna är blyga eller rädda av sig, snarare tvärt om - undrar eller vill dom nåt så säger dom till direkt, och dom har inga problem med att ställa krav (mer kakor t ex). Den skumma stämningen blir enbart när någon vuxen undrar nåt.

Show thread

Min äldste son är 10 och har några tjejkompisar han hänger med nästan dagligen. Dom härjar mestadels runt i samhället på cykel, men ibland även hemma hos någon och går loss inne eller i trädgården. Det är fullt drag när dom är här och alltid god stämning och glada miner. Nu till det som är lite märkligt: Kompisarna verkar va rejält skeptiska mot både mig och min fru. Om man råkar fråga nånting eller ens vara på samma ställe där dom leker möts man av iskalla blickar och skepsis. —>

Åh sommarvärmen! 30 grader ute, minst 35 uppe på hemmakontoret där det flyger in bålgeting om man får för sig att öppna fönstret. Katten ger sig ut på nätterna och kommer hem med presenter (grodor, möss…) som hon väcker hela familjen med. Sista grodan lämnade hon bara på köksgolvet, oklart om alla var så trötta så ingen vaknade av jamandet eller om hon faktiskt till slut insett att vi konfiskerar hennes byten och släpper ut igen.

Forced birth in a country with:
-No universal healthcare
-No universal childcare
-No paid family & medical leave
-One of the highest rates of maternal mortality among rich nations

This isn't about "life." It's about control.

Sen pandemirestriktionerna togs bort har det nog vabbats ca 50% här. Treåringen hölls ju typ frisk i två år och nu är han en levande virusmagnet.

Förra (eller förrförra?) året bestämdes det att fiske räknas som rekreation. Det kan vara det bästa beslutet någon någonsin tagit. Smyger efter gäddor utmed vattendrag på arbetstid.

Syntutvecklar. Just nu roligare att testa än att koda. Då kan det bli såhär.

Om Twitter är Kanal 5 kombinerat med Fox News så känns Mastodon lite som slow TV. Gillar't!

Igår 5 år och har först nu börjat komma överens med katterna i grannskapet om var revirgränserna går.

Det blev väl lite som väntat, men är inte dom där valkompasserna ganska vanskliga? Gissar att väldigt många klickar sig igenom och sen kutas det till valurnan och röstas på det Expressen sagt att man ska rösta på. Jag skulle t ex aldrig lägga en röst på MP pga en massa orsaker, men enl resultatet är jag väldigt nära.

För första gången i mitt liv rasade jag ut ur huset och skällde ut ett litet gäng motorburna ungdomar som verkade tävla i vem som var bäst på att kicka igång en minibike utan ljuddämpare. Mitt i natten. Jag stod ut i en timme ungefär. Så nu är jag med all sannolikhet kvarterets gubbjävel, och det är helt ok.

Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.