@fenomenologen och ersätta med vadå? Om med något rikstäckande så räknar jag med att vi här uppe nerprioriteras, och om det blir med något kommunalt så räknar jag med att vården i genomsnitt blir sämre, speciellt i små kommuner.

@ChlorideCull Statligt så klart. Nu är så mycket administration och skit 21-dubblat.

@fenomenologen Problemet om det är statligt är att all budget osv också är på statlig nivå, så allt går dit det finns mest befolkning. Se till exempel hur kontorsstängningarna hos AF drabbade oss här uppe jämfört med södra Sverige, till exempel, eller hur Botniabanan konstant skjuts upp.

@fenomenologen Staten har noll intresse av oss här uppe med undantag för våra resurser, i grund och botten.

@ChlorideCull Bor själv "här uppe" (Umeå). Kan ju inte direkt säga att de nordliga regionerna gör ett särskilt bra jobb och har svårt att se hur en statlig vård skulle göra det sämre. Just Af:s neddragning har sin grund i att Af Norr i åratal tillåtits gå med underskott (arbetade på Af tidigare). När 800 miljoner ur Af:s budget ströks på ett bräde blev man till slut tvungen att ta itu med det.

@ChlorideCull Så jag säger inte emot dig, men både när det gäller Af och åtminstone Region Västerbotten handlar det delvis om regionalt miss-styre. Och ett förstatligande är ingen garanti för regional inkompetens, det har du helt rätt i.

@loke Det bara blev så. Typ. Landstingen fick sjukvård och kollektivtrafik.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

Mastodon-instans på svenska. Ni måste kunna skriva en motivering på Svenska, Danska, Norska, Kroatiska, Slovenska eller Tyska för att få ett konto.