Muttrade "här ser det ut som om mina barn stuvat" när jag stuvade om och startade fikarummets diskmaskin och vann genast ordnings- och popularitetspoäng hos mina nya kollegor.

Jag vet inte, ofta känner jag mig i otakt med hela min samtid. Var hör jag hemma, egentligen?

"Arbetslinjen innebär att var och en i arbetsför ålder har ansvar att försörja sig själv."

Ett exempel på hur en individualistisk, liberal världsbild genomsyrar hela västvärlden.

Jag hade hellre sett ett samhälle där vi tog ansvar för *varandra*.

Många trivs när ramarna kring arbetet är tydliga. Jag gör det inte. Jag hör till dem som fungerar bäst när jag får navigera fritt utifrån min yrkesidentitet och psykologernas yrkesetiska principer.

På den psykiatriska mottagning där jag har 50% av min arbetstid sitter jag i ett bås och tar emot frågeställningar kring NPF och producerar psykologutlåtanden. Känns som en tvångströja i jämförelse.

Gör min första dag på Vuxentorget i Umeå (samordningsforbund.se/ny-umea/). En rörig, smått kaotisk verksamhet där man försöker samarbeta över gränserna mellan statliga myndigheter, kommun och landsting. Inget vet riktigt hur man skall göra. Jag älskar det!

RT @Hexaplex_

I just finished the first chapter of a story I've been working on. A bit lengthier than most of my chapters, but not by much. my.w.tt/QaRTXJHh3U

🐦🔗: twitter.com/Hexaplex_/status/1

Herre Gud, den här appen är ju designad för systematisk och konsekvensfri mobbning: tellonym.me/

"Tellonym users are able to receive anonymous messages through the platform. […] Every profile is public by default and accessible through a custom url."

En märklig sak med jobbet. För en kopp kaffe betalar vi 1 kr. Vi betalar med kort. Kortutfärdarna brukar ta en avgift på 2-3 kr per transaktion.

Vem förlorar 1-2 kr för varje kaffekopp vi tar på jobbet? Företaget som driftar kaffeautomaten? Landstinget?

Försökte hämta ut medicin på apoteket på universitetssjukhuset. De har tidigare haft sena öppettider, men nu var det stängt.

Berätta igen, vad var det som var så bra med avregleringen av apoteken?

Och jag börjar alltså med att vara sen till jobbet...

I dag börjar jag mitt nya arbete som leg. psykolog på Ångestmottagningen vid Norrlands universitetssjukhus och Vuxentorget i Umeå. Det senare är en verksamhet för de personer som behöver samordnade insatser från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänsten och sjukvården

Första dagen på nya jobbet: Glömmer passerkortet hemma, får vända hem igen (med buss) och blir försenad. Gott första intryck.

Juryn måste vara mutad. Är det nu man skall ropa på haverikommission och oberoende utredning?

Wictorias låt i är otroligt krävande. Kompet och kören gör ingenting, utan sångerskan får bära hela låten. Och Wictoria gör det med bravur. Imponerande.

Show more
Mastodon.se

Mastodon.se är en svensk nod i Mastodon-nätverket. Vi välkomnar alla att använda plattformen men vill rikta oss främst till Sverige och norden. Vad är då Mastodon? Du hittar information på engelska dels på Wikipedia och på JoinMastodon.org. Mer information om denna nod finns här.