Vangelis (Βαγγέλης), diminutive of Evangelos (Ευάγγελος), is a common Greek name. But outside Greece, there's only one #Vangelis.

Speaks of his greatness.

Sitter och väntar på tåg i Stockholm. Igen. Det börjar bli en ovana.

"Förseningar i tågtrafiken på grund av signalfel mellan Gnesta och Flen. Vissa tåg går annan väg. Reparatör är på plats, men prognos saknas för när felet kan vara lagat."

1409.se/event/3848423

Show thread

Ledningsfel vid Björnlunda. Bara ett av spåren kan användas så tågen står i kö för att få passera. Jag missar med all sannolikhet min anslutning till Umeå. Det går bra för SJ nu.

politik 

Om Sverige verkligen vill gå med i NATO måste vi blidka Erdogan som naturligtvis ser en chans att få internationellt erkännande för sim politik mot kurder och andra minoriteter.

Som sagt, kul att hamna i samma sällskap som Turkiet.

Show thread

Till saken hör att SJ bjuder mig på middagen så jag hade tänkt kosta på mig en lite lyxigare burgare. Och ja, idag var jag sugen på just hamburgare. Men nu bjuder alltså SJ mig på en torr j**la burgare från O'Learys.

Flopp.

Show thread

Efter en dag med inställda tåg och förseningar byter jag tåg i Stockholm och måste få i mig lite mat. Får tips om Brödernas på Åhléns, men de har stängt. Får tips om Bastard Burgers, men de tar inte längre beställningar för de skall snart stänga. Hamnar till slut på O'Learys och sitter nu och mumsar på en torr och tråkig burgare utan smak. Måste strax hasta vidare till tåget.

Stockholm suger.

Bara så ni vet.

Kan någon tipsa om ett ställe med bra burgare i närheten av Stockholm C?

politik 

Jag är inte säker på att ett medlemskap i NATO blir dåligt.

Jag är heller inte övertygad om att det blir bra.

Oavsett vilket innebär det en tydligare polarisering i världen mellan USA/Europa och Ryssland/Kina.

Kan vi inte bara lösa klimatkrisen i stället?

Detta är skälet till att min tågresa gick helt åt pipsvängen idag:

"Det brinner okontrollerat intill järnvägen i Gåsnäs mellan Härnösand och Timrå och med anledning av det har tågtrafiken stoppats mellan Sundsvall och Härnösand. Enligt räddningstjänsten brinner det i ett fyra kilometer långt område och det ska röra sig om 20 bränder i skog och mark men det ska inte längre vara någon risk för att hus kan fatta eld."

sverigesradio.se/artikel/brand

Kul. På grund av skogbrand och otur sitter jag fast i Sundsvall. Kommer att komma till Stockholm C först vid 19 ikväll, och sedan vidare mot Skövde. Kommer att komma fram 4½ timme senare en beräknat.

svpol 

Blir ju säkert bra att sitta i samma båt som Erdoğan när vi går med i NATO.

Serbiens låt handlar om:

Show thread
Show older
Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.