Idag blir det lunch med gamle far på Fina fisken i Trosa. Har lusläst menyn och det lutar mot att det blir musslor för mig.

Det här att Google bara erkänner betalningar i sitt eget system och stoppar betalningar i appar som ex Amazon Kindle och SF Anytime - kan vi inte rasa lite över det?!

evapiasan boosted

Stannade till på gården utanför jobbet för att vejpa först - och fick denna kompis i knät. Så nu kommer jag komma så sent som det blir.

Varje morgon sedan pandemin började ringer jag gamle far (86 i år) och kollar att han lever. Vi pratar om vädret och planering för dagen. Idag bestämde vi att fira den soliga dagen med lunch på favoritstället Öster Malma.

Klippa gräs, stötta upp tomater med nya pinnar, flytta ut doftpelargoner och låta sticklingarna komma ut till vardagsrummet. Köpa gödsel och byta ut kryddor och lavendel som dött. Jojo, det finns att göra.

evapiasan boosted

Alltså det här med Sweden Gate. Bortom komiken i taggen handlar det om att Sverige är ett konstigt land som många vill se misslyckas.

Ett land som gått sin egen väg. Humant, tolerant, öppet. Det får inte fungera, det får inte blomstra, för det skulle göra slut på ideologier.

Så jag slutar aldrig ge vad jag kan för det här landet. Att försöka hjälpa till lösa dess problem. Att skratta åt det. Att älska det.

För jag tror att Sverige är nåt på spåret. Resan är svår, men målet värt det.

Imorgon är det pelagondag på Julita gård. Förhandlar just med mig själv om hur många jag får köpa.

evapiasan boosted

Bortskänkes: partner av manligt kön. Bra på datorer, att laga pepparsås, kliva upp tidigt på morgonen och somna tidigt på kvällen.

Svar till: "Han sa att min hemmaodlade lyxsparris var trådig".

Nässelutslag från helvetet, inget receptfritt hjälper. Går omkring i en blandning av de mjukaste kläder jag har och hoppas att ingen får för sig att titta förbi.

evapiasan boosted

Mer vardagsnära namn på färgnyanser:
* Torktumlarluddblå
* Igensattavloppsgrågrön
* Hudifebruarigrönbeige

Plötsligt dök det upp lediga tider för att skaffa pass! Och jag hann knipa en. Tjoho!

Idag ska jag göra sommar på altanen, sätta ut pelargonerna och plantera de förgrodda luktärtorna. Rabatten som inte är en rabatt får bli boplats för lavendelplantorna.

Äntligen kom bebisen och allt gick bra. Jag som varit ansvarig för den treåriga storasystern sedan i söndags är helt slut. Barnens farfar löser av mig nu och jag får åka hem.

Lilla familjen är nyinflyttade sedan vecka. Föräldrarna blev hemskickade från BB i natt pga för lite värkar. Treåringen är på förskola. Pappan försöker sova, mamman vilar. Jag försöker vara nyttig utan att vara vägen. Intet är som väntans tider.

Ooops, blev snabbinkallad till ung släkting för att ta hand om treåringen. Vattnet hade gått, tre veckor för tidigt. De är på BB, jag vakar över sovande barn.

Försöker locka marktäckare att ta över gräsmattan, oregano och några små blommor gör ett bra jobb. Däremot har jag dragit upp 60 maskrosplantor idag. Jag bor vid en allmänning, de kan hålla sig där.

Ny rutin för söndagsmorgonen- packa väska för vattengympa. Nytt pass med cirkelträning. Låter vansinnigt, jag vet, men det är otroligt jobbigt. Och skönt. Efteråt.

Umgåtts med treåring på humör
-slänga sig på golvet och skrika gällt
-låtsas vara bebis
-hota med att slå sönder saker
Är helt slut!

Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.