Regeringen stryper bidrag till arbete mot antisemitism

Efter beskedet: ”Oavsett SD så står tre regeringspartier bakom det här”, säger SKMA:s ordförande Willy Silberstein.

etc.se/inrikes/regeringen-stry

Dagens ETC avslöjar: Finansministern och flera riksdagsledamöter från M och L uppvaktas av hemlig lobbygrupp kopplad till Svenskt Näringsliv – som förnekar inblandning • Se besöksloggarna

etc.se/inrikes/hoegerpolitiker

Kristin McMillen möter den franska litteraturstjärnan Édouard Louis för att prata om den drastiska metamorfosen, det farliga pratet om ”äkthet” – och hur vänstern ska sluta svika arbetarklassen.

etc.se/feature/edouard-louis-j

Édouard Louis har bytt namn, sålt sex för att ha råd med tandläkaren och tränat sitt skratt – nu umgås han med prinsar och miljardärer.

”I tonåren skrev jag för att ta revansch mot människor från min uppväxt. Nu vill jag ta revansch åt dem”

etc.se/feature/edouard-louis-j

Mätandet av kjollängd och urringning skulle få ett stopp. Men Internationella Engelska skolan verkar fortfarande vilja ha kvar sina klädregler.

etc.se/inrikes/ies-ger-sig-int

När aktivister från nazistiska NMR hotade journalister stod polisen bara bredvid och tittade på. Det skedde under hyllningsmanifestationen till Karl XII:s minne i Stockholm på onsdagskvällen.

etc.se/inrikes/nazister-angrep

En julgåva för en bättre värld: Ge en prenumeration på Dagens ETC till någon du tycker om så får du George Monbiots nya bok!

mitt.etc.se/erbjudanden/ge-bor

Dagens ETC boosted

SBB, som äger skolfastigheter runt om i Sverige, säljer 49 procent av sitt innehav till det kanadensiska riskkapitalbolaget Brookfield, för 10,4 miljarder kronor.

”Problemet är att ett kanadensiskt mångmiljardbolag inte bryr sig ett skvatt om svenska skolbarn, utan enbart om att göra så höga vinster som möjlig”, säger Marcus Larsson på tankesmedjan Balans.

etc.se/inrikes/skolfastigheter

Den evige optimisten George Monbiot låter sig inte knäckas av klimatkrisen • En av hans lösningar inkluderar veganska mammutstekar • VIDEO: Dagens ETC följde med när den brittiske miljökämpen och Greta Thunberg protesterade utanför Sveriges riksdag.

etc.se/klimat-miljo/george-mon

Thomas Vinterbergs film ­”Jakten” hyllades av kritikerna när den hade premiär 2012. Nu blir den teater i regi av tidigare Dramatenchefen Stubøs, på Kulturhuset Stadsteaterns i Stockholm.

”Jag tycker det är väldigt bra att den görs just här”

etc.se/kultur-noje/eirik-stubo

Den fula sjukdomen: Markus Heilig är en internationellt framstående forskare och leder ett forskningscentrum. Han har också kämpat i ­decennier, ofta i motvind, för att Sveriges narkotikapolitik ska bli mindre straffande och mer human.

etc.se/feature/svenske-forskar

Debatt: Det hörs röster om förstatligande av skolan från alla möjliga håll. Men vad menas egentligen? Har skolan alltid varit statlig eller har den aldrig varit statlig? Anita Waltersdotter tröttnar på en historielös debatt.

etc.se/debatt/historieloest-at

Ouissem Belgacem hade under hela livet dolt sin innersta hemlighet: ”Vet flera fotbollspelare på högsta nivå som också är gay, men de vågar inte komma ut” • Lade av som 21-åring – hans landslag spelar avgörande match mot Frankrike i detta nu.

etc.se/sport/han-aer-fotbollss

Dagens ETC boosted

Göran Greider:

”Idéerna om frihet och jämlikhet är inte fraser, de är tankefigurer som verkar i snart sagt varje människas medvetande i den moderna världen. Såväl Vlaidmir Putin som Xi Jinping känner till dessa idéer och de fruktar dem.”

etc.se/ledare/diktatorerna-vet

Dagens ETC boosted

Dagens ETC granskar hur nolltoleransens narkotikapolitik fungerar, genom att faktiskt prata med de personer som vet hur det ser ut i den länk – vården – som ska vara det mest humana Sverige har att erbjuda.

etc.se/feature/saa-foernedras-

Dagens ETC boosted

”Den bilden är en del av vad som närmast är ett pågående krig mot progressiva röster i debatten. Jag är inte ensam om att demoniseras av extremhögern och SD:s trollfabrik”, säger Annika Strandhäll – om att hon kallas konfrontativ slugger. etc.se/feature/annika-strandha

Innan Rysslands ­bombningar av staden Cherson ens tystnat – lokala medlöpare som hjälpte de ryska ockupanterna ska hittas och bestraffas.

Dagens ETC har mött offren för ­Moskvas rövarpolitik och advokaten som ska skipa rättvisa.

etc.se/feature/efter-befrielse

Tiden som miljöminister blev kort, men Annika Strandhäll hann visa: Socialdemokraterna inte är miljöpartister.

Dagens ETC möter en Annika Strandhäll som ställer om till ett liv i opposition mot en regering hon anser ”etnifierar” mäns våld mot kvinnor.

etc.se/feature/annika-strandha

Låter du barnen sitta länge vid skärmen? Leker de mer med surfplattan än med ­fysiska leksaker?

Då kan deras kreativitet minska ­markant, enligt en ny studie från ­Uppsala universitet.

etc.se/feature/surfplattor-goe

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.