Idag ska jag planetera ut mina broccoliplantor. Dessa har jag vintersått utomhus så de är avhärdade och klara att sättas ut när de har blivit lite större.

Show thread

Skördade rikligt av spenaten innan det långa regnet. Nu är det dags igen. Spenat sås med fördel tidigt tidigt på våren. De är kortdygnsväxter. När det blir för ljust och varmt så stocklöper de, och går i blom.

Nu har jag skördat, förvällt och lagt i frysen.

Show thread

Fick den här fina när jag fyllde år.
Tack kära du!

Att ha personer som man hör ihop med. Som man vet lyfter luren närhelst man ringer, som har en liten plats åt en. Hos dem.
Har tappat dem ur sikte. Eller kanske har jag skapat en person som signalerar att de inte behövs. Jag vet inte.

Show thread

Dagen skaver. Den där en-samheten (ensligheten?) som uppstått i medelåldern, den passar mig allt sämre. Saknar att småprata. Om skavet, livet. Regnet som föll, hjärtat som håller andan, syrenen som kommer blomma.

Regnet. Äntligen regnet. (Och vad glad jag är att mina regntunnor är på plats)

Det går segt med min frösådd. Bara 2 av 4 gurkplantor och 1/3 tomater har tagit sig. 3/3 aubergine dock. 1/3 squash är väl Guds försyn.

Man undrar ju hur det ska gå med den inställningen?

Show thread

Min äldsta spelar piano hos en sträng kvinna som varje gång vi ses understryker vikten av att musik ska vara roligt och att lära sig ska vara lustfyllt. I går sade hon med sträng röst åt mig att om han inte vill repetera varje dag så behöver han inte det.

I år har jag fått tag på Lokförare Bergfälts jätteärt. Den har fått bo med Dahlia-knölarna.

Into the void. Har sedan barnen blivit lite äldre tänkt att om vi skiljer oss så kommer mina barn aldrig, inte i ett enda vägskäl, välja mig eller vägen jag går. Kanske inte för att jag är kass utan för att deras pappa är så enastående som förälder. Den oron verkar komma på skam. Min äldsta och jag hittar varje dag nya saker som förbinder oss, gemensamma blinkningar som bara är mellan oss.
Det är magiskt att lära känna nån som växer upp.

Här är dansaren Mats Ek. Så gullig. Han är gift med Ana Laguna. Såg henne dansa en gång på Operan. Det var fint.

Show thread

Mitt posey just nu. KAN inte bli bättre. Saknar exakt ingen.

Igår på Twitter så hittade jag en person som hette Mats Ek. Jag blev så glad för jag trodde det var dansaren. Det var det inte utan en psykiater och epidemiolog som tar jättefina bilder på saker han ser i vardagen. Gulligt. Jag är fortsatt glad. Trots att han inte kan dansa (vad jag vet).

Har lite svårt att veta vad jag ska göra här men många tecken har jag till förfogande. Härligt.
Kommer nog mest tuta om livet och kärlek och sånt.
Appen fortfarande på finska så vi får väl se hur det går. Tut!

Mastodon.se

Mastodon-instance for Swedish. Requires a written motivation in a language listed in the FAQ for account approval.