Pinned post


Jag har hängt här sen 2018. Sen dess har jag hunnit fylla 40, flytta till Umeå, börjat plugga på psykolog och socionomprogrammet, hoppat av båda, och börjat jobba inom LSS istället. Jag diskuterar gärna -frågor, (sitter för V i Umeå), , och allmänt trams.
Jag har en , och en diagnos som ställer till det för mig i livet. Därav blir jag lätt triggad och vill ej ha polemiska debatter. Jag söker dialog och ett vänligt samtalsklimat. 🚩🏳️‍🌈💝

Jag går en hot och våld kurs genom jobbet för att lära mig hantera sådana situationer bättre. När vi skulle göra fejkade strypgrepp på varandra blev jag så jävulskt triggad att jag fick flashbacks och blev tvungen att gå ut för att min ptsd fick frispel. Fick panikångest och dissocierade senare under fikapausen, försökte hela tiden påminna mig själv om att jag var trygg och säker men fight-flight systemet gick igång. Jag kände mig så misslyckad och skämdes för min reaktion.

På given fråga då förstås - vad tar ni med er när ni lagar mat i skogen?

Funderar på alla dessa matlagare-influencers som lagar mat ute i det vilda. De har alltid en gjutjärnspanna/gryta som de släpat med sig. Men jag fattar inte, det måste vara sjukt opraktiskt, och sen så är gjutjärn väldigt tungt? Inte släpar ni väl med er pannor när ni vandrar?

Den här listan var rätt underhållande. Det här är topplistan på de mest köpta varorna i dagligvaruhandeln.

Jag prickar åtminstone fyra av dem..

Försöker hitta något slags planerings-verktyg att koppla ihop med Outlook. Är Teams fortfarande det bästa ? Jag vill ha något enkelt - som en att göra lista där man kan korsa av eller se typ ”gången” på något man behöver göra. Typ något liknande Trello. (Men pga sekretess kan jag inte använda Trello).

Ni som bor norröver: när kan en börja så frön inför den kommande odlingssäsongen? Är februari för tidigt? (Jag menar alltså inte utomhus, utan inomhus).

Ju äldre jag blir, desto svårare tycker jag att det blir med både vänner och relationer. Det är som att det ligger en massa undermedvetna förväntningar som jag ständigt känner ett tillkortakommande inför…

Den holistiska psykologen är fantastiskt bra på att sammanfatta allt jag önskar att jag visste för fem år sen.

Jobb tre dagar 9-21 i rad. Det var kanske inte så smart… hoppas att jag håller ihop till lördag kväll!

Trygghet 

Jag tänker på hur jag har det idag vs för ett år sen. Det är sån milsvid skillnad! När jag blir ledsen blir jag tagen på allvar, lovad bättring och saker går framåt, inte bakåt. Tempot är långsammare, inte så hetsigt, eller på liv och död. När jag känner mig otrygg kan jag krypa in i den trygga famnen och känna att personen står stadigt fast, och håller det den lovar. Inget förändras för att vi är ifrån varandra ett par dagar. Det känns så skönt, och så.. annorlunda! ❤️

If you want to apologize:

* Do what it takes to understand what you did wrong
* Accept responsibility for it
* Acknowledge that the offence was real, don't minimize the harm or "both-sides" it
* Do not dismiss the offence as a matter of the other party's feelings only
* Say that your conduct was not acceptable
* Remember that your intentions don't excuse you if you hurt someone
* Indicate that you regret it
* Indicate how to move forward/make things right/make amends

Any immigrant living in Sweden?
I have a question about the natural light cycle there and how you adapted to it

:boost_requested:

When you publicly enforce your boundaries, you:

- let others know what they are, in case they were unaware or unclear
- let yourself know you're capable of enforcing your boundaries
- let others who may want to enforce their boundaries but be unwilling to know what's possible
- expose & alienate people who won't respect your boundaries (& potentially others' as well)
- help normalize creating & respecting interpersonal boundaries within a social space

Since I now have a stronger PC and can therefore play more games without Windows (that shit ain't even installed), Linux is now worthy the Windows theme in the taskbar.

Ang könsneutral tronföljd.

Det stora felet är ju tronföljden i sig. Att det högsta ämbetet i ett demokratiskt land över huvudtaget går i arv.

Sitter fortfarande i morgonrock och planerar dagen. Borde kanske ta tag i något? Känner mig en smula handlingsförlamad av allt som måste göras…

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.