Government crucially dependent on support from right wing extremist party with nazi roots withdraws economic support for organisation against antisemitism, following criticism of said organisation by high representatives of the party. Gissa vilket land…

Att läsa om Sverige på ett annat språk skärper blicken.

aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77q

Sverigedemokraterna vill inskränka yttrandefriheten, förbereda en Swexit, stärka svenskheten och göra symbolfrågor mer framträdande – det framgår av en ny motion. Är det här fortsättningen på Tidöavtalet? Jag skriver för Arbetet Kultur: arbetet.se/2022/12/02/vad-gor-

@stemid @hehemrin Men att göra ”verifierad hemsida finns i profilen” synligt även vid namnet i flödet låter rätt enkelt, det kanske är en variant som funkar, för dem som har en sådan sida då.

@felloutofbedtwice @kallekn @stemid Allra smidigast för att bli ”verifierad” är att göra som jag och Kalle bl.a. har gjort, att lägga en länk till sin egen blogg där man lägger en verifieringskod. Sedan syns det i profilen att man äger sajten man hänvisar till.

Sverigedemokraterna vill inskränka yttrandefriheten, förbereda en Swexit, stärka svenskheten och göra symbolfrågor mer framträdande – det framgår av en ny motion. Är det här fortsättningen på Tidöavtalet? Jag skriver för Arbetet Kultur: arbetet.se/2022/12/02/vad-gor-

En hänvisning till en pågående folkräkning med dörrknackning kan mycket väl bli ett sätt för kriminella att komma in hos t.ex. äldre och rota igenom deras bostäder. dn.se/sverige/jomshof-om-folkr

Att Hitler ”uppfann mikrofonen” kommer verkligen som en total nyhet för mig, Kanye…

NMR-aktivister uppträdde hotfullt och handgripligt mot journalister som var på plats för att bevaka manifestationen, men poliser på plats som bevittnade förloppet ska ha avfärdat journalisternas önskemål om undsättning. expo.se/2022/11/nmr-hotade-jou

Show thread

”– De rör sig i parken och går bort mot synagogan och gör vissa gester som har dokumenterats av polis. Nu vill vi pröva om det rör sig om hets mot folkgrupp.

Polisen vill inte säga vilka gester det handlar om.” dn.se/sverige/misstankt-hets-m

Show thread

@paulina Antagligen för att de faktiskt inte vill repetera just dessa saker i onödan på sin sajt. Det lär ju framgå av anmälan. Men rätt uppenbart vad som avses när det ledde till en sådan anmälan. Kan säkert komma fram i eventuell medierapportering.

Högerextrema som högtidlighöll Karl XII i Kungsträdgården i går tog sig efteråt till den närliggande judiska församlingen, där de ”gör gester och säger saker”, vilket resulterade i en anmälan om hets mot folkgrupp. polisen.se/aktuellt/handelser/

@frenberg Jag gick dit som privatperson för att titta på spektaklet eftersom det gick ett rykte om att det skulle komma nazister till parken och det var intressant att se. Hade en liten kompaktkamera i jackan, något jag ofta hade med mig.

@rollspelosofen @stemid Tror han går längst till höger på den där de går. Och jag tror att det är Björn Söder som har studentmössan.

@stemid bl.a. Jimmie Åkesson på bilderna. Han var en av arrangörerna tillsammans med Björn Söder och Richard Jomshof. De lägger ner en krans vid Tegnérstatyn. Han har diktat om Karl XII, så det är i brist på kungastaty i Lund. Att högtidlighålla dödsdagen är en högerextrem tradition, mest nazister som gör det.

brun sörja = något SD eventuellt var, men bara kanske, jag var inte med så jag vet inte
brunsörja = högtidlighålla Karl XII:s dödsdag

Show thread

Det börjar mörkna. Firar ni Kalle Dussin i kväll, som SD:s nuvarande ledning brukade göra åren kring millenieskiftet? En stolt tradition i vissa grupper. Kransnedläggning vid Tegnérstatyn i Lundagård back in the days, mina foton.

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.