Follow

Ni har förstås undrat hur solnedgången den 1 september såg ut över Malmö. I dag fick jag godkännande från Lantmäteriet att visa fotot. Handläggningstiden hos den statliga censuren för foton från luftfarkoster är just nu nästan tre månader. Således omöjligt för nyhetsfoton.

· · Web · 2 · 4 · 18

@KGuw oj det var länge! Sist jag skickade in ett foto för godkännande så var det bara 2-3 dagar. Men då bad jag utryckligen av ett förhandsbeslut via e-post och sen fick jag det skriftliga i brevlådan en vecka senare.

@gustav Det har dessvärre varit så här långa handläggningstider i minst ett halvår nu, vilket i princip omöjliggör användande av drönare för journalistik. Myndigheten har inte resurser att handlägga allt som kommer in.

@KGuw Ett alternativsom jag ofta använder är att fotografera rakt ned när det är möjligt, då faller det ofta under undantaget (lantmateriet.se/sv/spridningst)

Men är inte det möjligt så blir det ju svårt.

@KGuw

Handläggningstiderna ställer till det rejält. Intresset för beställningsjobb med drönare för allt som kräver spridningstillstånd har varit iskallt i år. Det är så klart värst för media men det bromsar en hel industri.

@_erikn_ Ja, jag kan tänka mig det. Jag har skrivit om ämnet tidigare, innan väntetiderna var så katastrofala som de är i dag: scoopmagasin.se/artiklar/inrik

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.