Follow

Egentligen kan nog L stå på sig gentemot SD och kalla dem hur bruna de vill. Om SD fäller regeringen finns en uppenbar risk för extra val som inte bara skulle snuva dem på rollen som andra största parti utan dessutom resultera i en vänsterregering, om man ska tro senaste Sifo.

Tror inte den här regeringen kommer att hotas av något av partierna i underlaget eftersom de har hållhakar på varandra och skulle gå mot en uppenbar maktförlust. Däremot kan nog enskilda ledamöter som får nog hota den.

· · Web · 3 · 9 · 33

@KGuw det räcker väl med att en får nog och blir vilde. Vips - nytt läge!

@KGuw L har börjat sin resa då de upptäcker att ”Vi passar nog inte in i den här regeringen’

@KGuw Kan man verkligen lägga skulden för all reaktionär och främlingsfientlig politik på SD och Tidö-avtalet eller är det (minst) två regeringspartier som har skaffat sig ett alibi i form av en högljudd bråkstake utanför stängslet för åsikter som blir allt mer framträdande inom sagda partier?

@motvalls @KGuw Jag vill påstå att det inte går skylla på ett parti vilket som. SD må ha vilka uppfattningar som helst men om ett enda parti ställer sig på tvären så är det stopp.

Saken är bara att övriga tre partier bara vill ha makt och framförallt "vara viktiga". För makten sitter hos de som är mest drivandr och vågar mest = SD.

@sture_eklund @KGuw Den som driver frågor snarare än fokuserar på fåfänglighet såsom regeringsposter har nog en klar fördel. Om det är att våga och att driva att damma av små torkade russin av reaktionära, främlingsfientliga och populistiska slagord man aldrig kommer att behöva genomföra som verklig politik (kan man ju åtminstone hoppas), är jag mindre övertygad om. Det följer gammalt korrupt mönster.

@motvalls @KGuw Jag är övertygad om att SD vet vad de vill och att de tror vägen dit är att stå utanför regeringen ett tag. Sedan kunna säga att regeringen inte gör nog och därmed hoppas på ännu fler missnöjesröster.

Men hur det slutar får vi se.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.