ICC:s arresteringsorder mot Vladimir Putin har på ett skamligt sätt ignorerats av Ryssland. Det är dags för Sveriges regering att gå ut och entydigt fördöma länder som inte är medlemmar i ICC.
Är det rädsla eller sympati som hindrar Tobias Billström?

Oh, man. This comic — from 1993 — could NOT be more relevant today. As usual, Bill Watterson hits it out of the park.

#Banks #Banking #Bailout #AntiCapitalism

Det här tror jag är ett citat från en intervju med Thåström i DN 2022. Men det är publicerat i anslutning till en text av William Holm i dagens VLT.

Svenska SA-män hade till uppgift att utgöra en levande protest ”mot den moderna flabbandan och ungdomens ytliga fjärilsliv”. Kanske en ambition värd att reflektera över?

Show thread
Har väl ett budskap till s.k. "antiimpare" den här årsdagen av den ryska invasionen. Att jag hatar den ryska invasionen är för att jag känner igen den amerikanska imperialismen i den. Jag känner igen makt- och resurshungern från invasionen av Irak och Afghanistan. Jag känner igen hur man låter sina territoriella drömmar väga tyngre än människoliv. Från Butja känner jag igen den amerikanska arméns slakt. Från RT känner jag igen den amerikanska propagandan.

”Next time a conspiracy theorist tries to tell you 'what really happened', present a more outlandish theory and accuse them of covering up the truth.”

Om Woodstock 99
Woodstockfestivalen 1969 är ju närmast löjligt romantiserad, omskriven och omvittnad i otaliga dokumentärer och böcker med mera att den är en given referenspunkt, en kulturell milstolpe varenda människa känner till.

Woodstock 1999 var istället en företeelse de flesta nog vill glömma, vilket väl också har lyckats ganska bra. Netflix och HBO har dock dykt ner i historien m
detgladatjugotalet.se/2023/02/

"Det offentliga priset Big Brother Awards 2022 går till: Ylva Johansson för förslaget #chatcontrol / #CSAR: kanske det största hotet mot konfidentiell kommunikation på Internet för närvarande, tycker vi. Och att döma av rösterna håller publiken med oss." - meddelar vår vänförening Bitsoffreedom.nl #BBA22

Superviktig debattartikel om ChatControl och massövervakning från EU

"Just nu arbetar EU-kommissionen intensivt på ett lagförslag som innebär att alla medborgare i EU ska få sin kommunikation övervakad och granskad. Lagen kallas för Chat control och den innefattar verkligen all kommunikation: alla dina telefonsamtal, varje gång du ringer i videoläge, alla dina sms, varenda rad du skriver i olika meddelande­appar (även krypterade tjänster), dina mejl, rubbet "

svd.se/a/76mlxW/jan-jonsson-st

Om Början på allt
Antropologen David Graeber och arkeologen David Wengrows Början på allt är ett verk med ambitioner. ”En ny historia om mänskligheten” lyder underrubriken och det är verkligen en riktig tegelsten som avhandlar en massa intressant från äldre stenåldern till de tidiga civilisationerna.

Genomgående är
att de en gång för alla vill dödförklara uppfattningen om att
histor
detgladatjugotalet.se/2023/02/

Show older
Mastodon.se

For membership you must write a short motivation to prove you're not a robot. If you're outside of Sweden, or don't speak Swedish, please explain why you should have an account on this instance. Please read the server rules.